IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Каолин: Мажоритарният дял ще бъде продаден при цена от 4,16 лв./акция

Това гласи уведомление от основният акционер Алфа Финанс Холдинг АД, публикувано чрез Каолин

10:19 | 27.05.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Каолин: Мажоритарният дял ще бъде продаден при цена от 4,16 лв./акция

По повод подписания на 21 декември 2012 г. договор между Алфа Финанс Холдинг АД и Quarzwerke Gmbh Германия е определена цена за акция в размер на 4,156 лв., се казва в съобщение на Каолин АД, публикувано чрез БФБ-София.

Очаква се в следващите около пет дни да бъдат продадени всички акции от капитал на Каолин АД, притежавани от Алфа Финанс Холдинг АД.

Съобщението е публикувано тази сутрин в 8:29 ч. и предизвика търсене на акциите на Каолин АД, довело до аукцион при цена от 4 лв. за акция, или повишение със 7,53%.

На 21 декември 2012 г. Каолин АД обяви, че е сключен предварителен договор, съгласно който Quarzwerke GmbH - Германия, ще придобие от “Алфа Финанс Холдинг” АД (“АФХ”) приблизително 67,32% от капитала на Каолин АД.

Съгласно договора за покупко-продажба на акциите цената се очакваше да бъде определена около 5 дни преди прехвърлянето им. Определената цена се очаква да бъде обявена публично.



Очакванията на АФХ, базирани на горния принцип, бяха окончателната продажна цена за акция да бъде в диапазона между 3,50 и 4,30 лева, без за това да има твърда договореност.

Quarzwerke GmbH е водеща европейска компания за индустриални минерали. Като независим семеен бизнес Quarzwerke има 127-годишен опит с ефективни технологии за обработка и висококачествени депозити на природни ресурси. Компанията е активна в извличането, обработката и рафинирането на индустриални минерали, основно кварц, каолин, фелдшпат и др.

На 15 февруари 2013 г. сделката бе одобрена от Комисията за защита на конкуренцията.

Акциите на Каолин АД поскъпнаха със 78% в последните 6 месеца до 4 лв. за акция и 200 млн. лв. пазарна капитализация.
 

Свързани компании:

Каолин АД(6K1)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:51 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още