IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Продажбите на Софарма са без промяна през април

Приходите от продажби за януари-април 2013 г. намаляват с 3% на годишна база

16:16 | 09.05.13 г. 1
Автор - снимка
Редактор
Продажбите на Софарма са без промяна през април

Продажбите на Софарма АД през април 2013 г. са без изменение спрямо същия месец на миналата година, съобщи фармацевтичната компания чрез БФБ-София.

Отчетено е увеличение на продажбите за вътрешния пазар с 3% на годишна база и 1% намаление на износа.

Приходите от продажби за януари-април 2013 г. намаляват с 3% на годишна база, като има 4% ръст на реализацията за вътрешния пазар и 6% спад на износа.

Акциите на Софарма АД поскъпват с 9% за последните 12 месеца до 2,707 лв. за акция и 357 млн. лв. пазарна капитализация. Ако се вземе предвид и изплатения дивидент от 0,07 лв. на акция, поскъпването за година е с над 11%. Само днес поскъпването е с 2,2%.

Софарма АД отчете ръст на неконсолидираната печалба с 649 хил. лв., или със 7,7% на годишна база, до 9,09 млн. лв. за първото тримесечие на 2013 г. Компанията реализира нетни приходи от финансови активи и инструменти за 813 хил. лв. през първото тримесечие на 2013 г., спрямо минус 7 хил. лв. за съпоставимия период на миналата година. Именно подобрението предизвикано от продажба на финансови активи и инструменти води до подобрението на печалбата.

 

Свързани компании:

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:41 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 2
platon
преди 11 години
Никак не ми харесват нещата със Софарма.Приходите от продажби за тримесечието спадат,ако не бяха тези продажби на финансови активи ръста на печалбата всъщност щеше да е спад.Интересно ще е да видим какво ще се случи в следващите тримесечия,но определено не се справят както трябва засега.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още