IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Софарма Трейдинг с 5% ръст на продажбите през февруари

Печалбата преди данъци нараства с 48% до 832 хил. лв.

12:20 | 21.03.13 г. 3
Софарма Трейдинг с 5% ръст на продажбите през февруари

Софарма Трейдинг АД отчита ръст в продажбите на стоки с 5% на годишна база до 38,9 млн. лв. през февруари 2013 г., съобщи дружеството чрез БФБ-София. Печалбата преди данъци само за февруари е 832 хил. лв., като се увеличава с 48% на годишна база.

Продажбите на стоки за януари и февруари 2013 г. са за 81,5 млн. лв., като само през януари увеличението беше със 17% до 42,5 млн. лв. Печалбата преди данъци за двата месеца е 1,58 млн. лв. (увеличение с 37% на годишна база).

Пазарният дял в стойност на Софарма Трейдинг АД на фармацевтичния пазар по данни на IMS за 2012 г. е 21,8%, спрямо 21,97% през януари.

Основен акционер с дял от 76,77% е Софарма АД.

Акциите на Софарма Трейдинг АД поскъпват с 10% за последните 12 месеца до 1,93 лв. за акция и 63,5 млн. лв. пазарна капитализация.
 

Свързани компании:

Софарма Трейдинг АД(SFT)

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 2
delinda_dilain
преди 11 години
От началото на годината не смятам че акциите на Софарма Трейдинг се представят много добре на борсата. Един месец бележат увеличение, после намаление, няма постоянство , нито движение нагоре, което според мен е по-скоро сигнал че дейността не върви много на добре и оборотите са силно променлива величина. Аз не бих бързала да инвестирам в акции на тази компания. Акциите на Софарма Трейдинг сега са много под върховата си стойност според SOFIX. Честата промяна в цената им зависи от интереса към тях - има ли такъв или няма.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 2
tony1975
преди 11 години
Браво на компанията и на г-н Димитров!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 5
fighty
преди 11 години
Как няма компанията да бележи ръст в печалбите, като Софарма Трейдинг държи вноса на огромна част от скъпите вносни лекарства, както и на техника, а сега и с поправките в ТЗ направени в последния момент от кабинета Борисов, няма да има възможност и за протакане на плащанията. Кота Донев ревна като председател на КРИб за този проблем и току поправките са готови. Компанията увеличава оборота, радва се на добри печалби у нас, ама инвестира в Сърбия....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още