IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН потвърди увеличение на капитала на Алфа България АД с 1,74 млн. лв.

Дружеството търси инвеститори, които са готови да вложат поне 1 млн. лева

16:31 | 11.03.13 г.
Автор - снимка
Редактор
КФН потвърди увеличение на капитала на Алфа България АД с 1,74 млн. лв.

Комисията за финансов надзор потвърди проспект за публично предлагане на 1 738 830 акции на Алфа България АД на заседанието си на 8 март 2013 г. Акциите са с номинална и емисионна стойност от 1 лв. Текущият капитал на дружеството е 579 610 лв., или 3 пъти по-малък от планираното увеличение.

Към 30 септември 2012 г. основен акционер в дружеството е Юсри Башир (Yousri Bashir Bashir) с дял от 99,99% и Милен Христов Тодоров с 1 акция.

Милен Христов Тодоров притежава 99,9% от капитала на Фючърс Кепитал АД, на което КФН отказа да потвърди проспект за допускане до търговия. Акционер с 1 акция във Фючърс Кепитал АД е Стефан Гугушев, който е член на Съвета на директорите на Алфа България АД.

Последният отчет на Алфа България АД към 30 септември 2012 г. показва собствен капитал от 465 хил. лв. след натрупани загуби за 115 хил. лв. Паричните средства на дружеството са за 494 хил. лв., като то няма други активи.

Първоначално през 2010 г. дружеството имаше потвърден проспект за увеличение на капитала с 15 млн. лв., като тогава то имаше капитал от 50 000 лв.

През 2011 г. бе потвърден нов проспект за увеличение на капитала, този път с максимален размер от 10 млн. лв., като бяха записани акции за около половин милион лв.

"Фонд “Алфа България” е ориентиран към лица, които желаят да инвестират не по-малко от един милион лева. Въпреки, че няма зададени срокове, очакваната продължителност на инвестицията е 5 години. В рамките на такъв период от време, ние очакваме да видим значителни капиталови увеличения, а от там и възвръщаемост за съответния инвеститор. ..... Очакваме 10% годишен растеж, а при драматичното падане на цената на много активи в България (сравнено с подобни активи в ЕС), такъв растеж е напълно възможен", се казва в уеб страницата на Алфа България АД.

"Инвеститорите ще получават редовни отчети от управата на фонда  за неговото развитие от гледна точка както на печалбата, така и на растежа на капитала. Всички такси, дължими от страна на инвеститора за законовото и данъчно планиране, ще бъдат фиксирани за целия период на инвестицията", пише в раздел Инвестиционни програми.

На началната страница е записано още, че "В качеството си на директори на фонд “Алфа България”, ние притежаваме значителен опит и познания за пазара на инвестициите в България. Ние установихме, че при сегашния икономически спад бе създаден климат, при който е възможно придобиването на ценни активи на ценови нива значително под тяхната реална стойност, предлагайки по този начин една отлична възможност за увеличаване на капитала. Нашата цел през следващата година е да увеличим капитала на фонда с поне още € 50 000 000. През последните години България успя да привлече значителни преки чужди инвестиции, а нашият фонд успя да привлече такива от Далечния Изток, Централна Азия и пазарите на Близкия Изток."

Свързани компании:

Алфа България АД(ALFB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:51 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още