IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Софарма с 6% ръст на продажбите на годишна база през февруари

През януари имаше спад на продажбите с 14%

15:24 | 05.03.13 г. 2
Софарма с 6% ръст на продажбите на годишна база през февруари

Софарма АД отчита 6% ръст на продажбите на годишна база през февруари 2013 г., съобщи дружеството чрез БФБ-София.

На вътрешния пазар е отчетено намаление с 2% на годишна база, но износът се увеличава с 8%.

Софарма отчете 14% спад на продажбите през януари 2013 г. и затова общо за януари-февруари 2013 г. отчита спад с 2% на годишна база. В това число има спад на износа с 2% и запазване на продажбите за вътрешния пазар спрямо същия период на 2012 г.

Очаквам откриването на новата фабрика да е през май“, написа Огнян Донев, изпълнителен директор на Софарма в темата за фармацевтичната компания в Коментари на Investor.bg. Любомир Павлов е трябвало да посрещне ангажимент към кредитиращите го банки и за това е продавал акции, стана ясно от думите му.

Акциите на Софарма АД поевтиняват с 22% за последните 12 месеца до 2,217 лв. за акция и 293 млн. лв. пазарна капитализация. На 19 юни 2012 г. е гласуван и брутен дивидент от 0,07 лв. на акция.

Свързани компании:

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:06 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 1
fighty
преди 11 години
Може пък за господин Огнян Донев да дойдат по-добри времена след като президентът състави служебен кабинет, все пак е в листата с олигарси, които се смятат за особено близки до господин президента, дори и в обществения съвет имаше място. Още някоя калинка в здравното министерство би била добре дошла.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 1
radiohead
преди 11 години
Нещо не му хващам вяра на Донев за причината за продажбата на акциите на Любомир Павлов.Ако е имал да посрещне ангажимент към кредитиращите го банки,можеше да направи репо сделка,а не да излиза така панически от Софарма при тези ниски цени на акциите,има нещо друго.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още