IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

София Комерс- ЗК АД планира издаване на конвертируеми облигации до 5 млн. лв.

Емисията ще бъде използвана за закупуване на конкурентни вериги и осигуряване на по-голяма ликвидност на съществуващите обекти

16:10 | 25.02.13 г.
София Комерс- ЗК АД планира издаване на конвертируеми облигации до 5 млн. лв.

София Комерс-Заложни къщи АД свиква общо събрание на акционерите с цел издаване на конвертируеми облигации с обща стойност до 5 млн. лв., показва поканата публикувана чрез БФБ-София. Събранието е свикано за 15 април 2013 г. в гр. София.

Емисията ще бъде използвана за закупуване на конкурентни вериги от заложни къщи и осигуряване на по-голяма ликвидност на съществуващите обекти.

Предлага се книжата да са с лихва от 10-12% на годишна база, да са необезпечени, свободно прехвърляеми и конвертируеми. Срокът им се предвижда да бъде 36 месеца. Конкретният размер на лихвата на годишна база ще бъде определен от Съвета на директорите на дружеството и посочен в проспекта за публичното предлагане на облигациите.

Номиналната и емисионната стойност на една облигация се планира да е 100 лв., като общо издадените книжа ще бъдат до 50 000 бр.

Минималният размер, при който заемът се счита за сключен е записване и плащане на облигации с обща номинална стойност не по-малко от 2 млн. лв.

Всеки облигационер ще има право, вместо изплащане на притежаваните от него облигации, да ги замени (конвертира) в такъв брой акции, отговарящи на актуалното към момента на замяната конверсионно съотношение.

Облигациите ще се издадат чрез първично публично предлагане, като за целта в Комисията за финансов надзор ще бъде внесен проспект. След сключването на облигационния заем, емисията ще бъде регистрирана за търговия на Българска фондова борса – София АД.

Всеки акционер към 14-тия ден след датата на общото събрание ще има право да запише облигации от настоящата емисия, пропорционално на притежаваните от него акции.

София Комерс - Заложни къщи АД отчете 25% спад на печалбата до 1,85 млн. лв. за 2012 г. За последната четвърт на 2012 г. намалението е с 46% на годишна база до 275 хил. лв.

Дружеството има издадени 400 000 привилегировани акции с дивидент от 0,75 лв. годишно, който са със срок до 2016 г. Има емитирани и 2 млн. обикновени акции. Последните цени са съответно 5,3 лв. за привилегирована акция и 7,3 лв. за обикновена.

Свързани компании:

София Комерс - Заложни къщи АД - Обикновени акции(SCOM)

София Комерс – Заложни къщи - Привилегировани акции - падежирали(6SO)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:22 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още