IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Енемона освободи Петрушков и Стоянов като изпълнителни директори

Дружеството ще се представлява от главния изпълнителен директор Дичко Прокопиев и прокуриста Богдан Прокопиев

11:25 | 25.02.13 г.
<p>
	Цветан Петрушков (горе) и Людмил Стоянов <em>Снимка: enemona.bg</em></p>

Цветан Петрушков (горе) и Людмил Стоянов Снимка: enemona.bg

Съветът на директорите на Енемона АД е освободил Цветан Петрушков и Людмил Стоянов като изпълнителни директори на заседание от 21 февруари 2013 г., съобщи компанията чрез Бюлетин Investor.bg.

Дружеството ще се представлява от главния изпълнителен директор Дичко Прокопиев и прокуриста Богдан Прокопиев, заедно и поотделно. Дичко Прокопиев е мажоритарен акционер в Енемона АД, а Богдан Прокопиев е негов син.

Съветът на директорите е съставен от 8 членове, 3 от които са с фамилия Прокопиев, а именно основният акционер Дичко Прокопиев и синовете му Богдан и Прокопи.

Инженер Цветан Петрушков е член на Съвета на директорите на Енемона и изпълнителен директор от 2003 г. Отговарял е за финансовия и административен ресор в компанията.

Инженер Людмил Стоянов е член на Съвета на директорите на Енемона от 2000 г., а от 2002 г. до 2009 г. е изпълнителен директор на ресор Строително-монтажни дейности. В началото на 2010 г. поема ръководството на новосъздадения ресор Стратегически проекти и развитие.

Двамата остават членове на Съвета на директорите на Енемона АД. Според законите, само общо събрание на акционерите може да ги освободи като членове на СД, докато дали ще са изпълнителни директори зависи от гласуването на останалите членове на управителния орган.

Приходите от дейността на икономическа група Енемона достигат 11,6 млн. лв. през януари 2013 г. по предварителни данни. При прогнозирани общи приходи от дейността за първото тримесечие в размер на 36,3 млн. лв.

Обикновените акции на Енемона АД поевтиняват със 19% на годишна база до 2,839 лв. за акция и 34 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

Енемона АД - привилегировани акции(E4AP)

Енемона АД - Варанти(ZNOA)

Енемона АД(E4A)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:01 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още