IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Енемона с 11,6 млн. лв. приходи от дейността през януари

През месеца компанията е получила покани за финални преговори за договори на обща стойност 85,4 млн. лв.

10:20 | 18.02.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Енемона с 11,6 млн. лв. приходи от дейността през януари

Приходите от дейността на икономическа група Енемона през януари достигат 11,618 млн. лева по предварителни данни, при прогнозирани общи приходи от дейността за първото тримесечие в размер на 36,252 млн. лева (ръст от 19% на годишна база), се казва в месечния бюлетин на дружеството, публикуван чрез Бюлетин Investor.bg.

53% от приходите през януари се формират от приходи от СМД (строително-монтажни дейности) и ЕЕД (договори за енергийна ефективност), а 36% - от приходи от търговия с електроенергия. 

Подписаните нови договори в сферата на Инженеринга и СМД за януари възлизат на 92 хил. лева (без ДДС), като компанията е получила покани за финални преговори за договори на обща стойност 85,36 милиона лева.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Към края на януари оставащият обем по подписани договори в строителството (CBI) на консолидирана база възлиза на 119 млн. лева и бележи спад от 15% спрямо края на първото тримесечие на 2012 г. 

Най-голям относителен дял запазват договорите, изпълнявани от групата в чужбина, формирайки общо над 89% от целия обем.

Към края на 2012 г. общата стойност на подадените оферти възлиза на 1,334 млрд. лева, което е ръст от 75% на годишна база. Това се дължи основно на изместването на фокуса на компанията към европейските пазари и в допълнителна степен на завишения фокус към частни клиенти в България.

Общата оферирана стойност към края на 2012 г. се увеличава десетократно спрямо тази, реализирана през 2010 - годината, в която мениджмънтът на компанията взе решение за излизане на европейските пазари, се казва в месечния бюлетин на Енемона.

Свързани компании:

Енемона АД(E4A)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още