IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

КЗК разреши на Quarzwerke да придобие контрол върху Каолин

Решението е публикувано на 13 февруари 2013 г., като е взето на 7 февруари тази година

12:19 | 15.02.13 г.
Автор - снимка
Редактор
КЗК разреши на Quarzwerke да придобие контрол върху Каолин

Комисията за защита на конкуренцията разреши концентрацията между предприятия, която ще се осъществи чрез придобиването на едноличен контрол върху Каолин АД от страна на Quarzwerke GmbH, съобщи Комисията чрез уеб сайта си.

Решението е публикувано на 13 февруари 2013 г., като е взето на 7 февруари тази година.

На 21 декември 2012 г. Каолин АД обяви, че е сключен предварителен договор, съгласно който Quarzwerke GmbH - Германия, ще придобие от “Алфа Финанс Холдинг” АД (“АФХ”) приблизително 67,32 % от капитала на Каолин АД.

Съгласно договора за покупко-продажба на акциите цената на брой се очаква да бъде определена около 5 дни преди прехвърлянето им. Определената цена се очаква да бъде обявена публично.

Очакванията на АФХ, базирани на горния принцип, са окончателната продажна цена за акция да бъде в диапазона между 3,50 и 4,30 лева, без за това да има твърда договореност.

Quarzwerke GmbH е водеща европейска компания за индустриални минерали. Като независим семеен бизнес Quarzwerke има 127-годишен опит с ефективни технологии за обработка и висококачествени депозити на природни ресурси. Компанията е активна в извличането, обработката и рафинирането на индустриални минерали, основно кварц, каолин, фелдшпат и др.

Акциите на Каолин АД поскъпнаха от 2,577 лв. на 20 декември 2012 г. до 3,755 лв. днес, или с 46% за два месеца.
 

Свързани компании:

Каолин АД(6K1)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още