IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Еврохолд: Претенциите към Евроинс Румъния са абсолютно неоснователни

Два сервиза поискаха производство по несъстоятелност срещу застрахователя

14:10 | 07.02.13 г.
Еврохолд: Претенциите към Евроинс Румъния са абсолютно неоснователни

"Претенциите за неплащане на дължими суми от страна на Евроинс Румъния към няколко автосервиза в Румъния са абсолютно неоснователни и към днешния момент дружеството няма задължения към въпросните тях", заявява Еврохолд България, част от групата на което е Евроинс Румъния. Изявлението е публикувано чрез Бюлетин Investor.bg.

"Твърденията са от страна на два автосервиза, чиито договори са прекратени. Евроинс Румъния приема появилите се публикации по темата в румънската преса като средство за изнудване от страна на тези контрагенти към дружеството с цел сключване на нови договори при непазарни условия, каквито предложения застрахователят получи малко след излизането на публикациите", информират от Еврохолд.

От Еврохолд уточняват, че общият размер на претендираните суми  е около 300 хил. румънски леи (около 65 хиляди евро), а дневният приход на застрахователната компания надхвърля 2 млн. леи. За цялата 2012 г. приходите му са 102 млн. евро при ръст от 39,8% на годишна база.

"В края на миналата година Евроинс Румъния увеличи съществено капитала си в съответствие със значително нарасналия обем продажби на компанията за 2012 г. Увеличението на капитала беше петото, откакто дружеството е собственост на Евроинс Иншурънс Груп. За последните пет години инвестициите от страна на Евроинс Иншурънс Груп в Евроинс Румъния надхвърлиха 30 млн. евро, като компанията се превърна в един от най-големите застрахователи в страната"

Автосервизите Autodaris от гр. Тимишоара в Румъния обявиха на 5 февруари 2013 г., че ще започнат производство по несъстоятелност срещу застрахователната компания Евроинс Румъния, тъй като тя не е изплатила ремонта на застраховани автомобили, с участието на плащане платени от март 2012., съобщи wall-street.ro.

Отговорът на Евроинс Румъния е, че сумите са платени, а неотчитането им от Autodaris е плод на небрежност.

Свързани компании:

Еврохолд България АД(EUBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:50 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още