IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Енергоремонт Холдинг с 29% ръст на продажбите до 66 млн. лв. за 2012 г.

Сред големите проекти през 2012 г. са били участък от софийското метро и ремонти на топлопреносната мрежа в София

13:53 | 04.02.13 г. 2
<p>
	Иван Личев <em>Снимка: Личен архив</em></p>

Иван Личев Снимка: Личен архив

Енергоремонт Холдинг АД отчита 29% ръст на продажбите до 66 млн. лв. за 2012 г., показва отчетът на дружеството, публикуван чрез БФБ-София.

Нетната печалба се увеличава с 2% на годишна база до 6,1 млн. лв. за 2012 г.

През миналата година холдингът и дъщерните му дружества са поддържали над 1000 работни места, се казва в съобщение на компанията.

Сред големите проекти през 2012 г. са били модернизацията на подстанция ”Волуяк” - обект на Национална компания „Железопътна инфраструктура”, също така отсечката „Обеля - Ломско шосе - пътен възел ”Надежда” от втори метродиаметър на софийското метро и ремонти на топлопреносната мрежа на „Топлофикация София”.

„Планираме запазване на присъствието си на българския пазар в областта на ремонтите и модернизацията на енергийни мощности. Същевременно ще търсим освен досегашните и нови участия в различни проекти в региона на Югоизточна Европа, Близкия изток, нови пазари в Африка, за да използваме натрупания опит и специалисти, с които разполагаме”, коментира председателят на Управителния съвет на холдинга и финансов директор Иван Личев.

Собственият капитал на Енергоремонт холдинг АД е 37,5 млн. лв. към 31 декември 2012 г. Текущите и нетекущите пасиви са за общо 33 млн. лв., като само текущите са за 14 млн. лв.

От другата страна на баланса текущите активи са за 38,6 млн. лв.

Акциите на Енергоремонт холдинг АД поскъпват с 19% за последните 12 месеца до 12,5 лв. за акция и 48 млн. лв. пазарна капитализация. Разпределен е и брутен дивидент от 0,52 лв.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:39 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 0
Don Korleone
преди 11 години
"Акциите на Енергоремонт холдинг АД поскъпват с 19% за последните 12 месеца до 12,5 млн. лв. за акция" - Това се казва цена. Мога да предложа известно количество с 50% отстъпка. Не съм алчен ;-)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 3
gembi
преди 11 години
Най-големите крадци и ДДСари в Българската Енергетика !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още