IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Броени часове делят София-БТ от спиране от търговия

Причината е, че вчера КФН е отписала емисията му от акции от регистъра на публичните дружества

15:56 | 24.01.13 г. 3
Броени часове делят София-БТ от спиране от търговия

Броени часове делят акциите на София-БТ АД от спиране от търговия поради отписването на дружеството от регистъра на публичните дружества, воден от Комисията за финансов надзор.

С решение от вчера (23 януари) КФН е отписала дружеството и вероятно още днес БФБ-София ще обяви, че от утре акциите на тютюневата фабрика няма да се търгуват на регулиран пазар.

Към 15:48 ч. днес все още има търсене на акциите при цена от 65 лв. (за 100 акции) и при цена от 64,55 лв. (за 500 акции). Предлагането е при 71,7 лв. за акция (за 94 книжа) и при 80 лв. (за 10 акции).

На практика в момента на регулиран пазар се търгува непублично дружество, като възможността за това идва от забавената комуникация между КФН и БФБ-София.

Акционерите в София-БТ АД обаче имат право да поискат от Булгартабак холдинг да купи акциите им при цена от 71,7 лв. за акция, каквато бе цената в последното търгово предложение.

Преди акциите на София-БТ АД бяха отписани и тези на Благоевград-БТ АД, като и в двете акционер с над 95% е Булгартабак холдинг АД.

Свързани компании:

София-БТ АД(3JU)

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още