IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трейс Груп спечели обект в Сърбия на стойност 67 млн. лв.

Поръчката е за изграждане на част от магистралата между гр. Ниш и македонската граница

11:01 | 21.01.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Трейс Груп спечели обект в Сърбия на стойност 67 млн. лв.

Консорциум JV “Trace Mostovik” с основен партньор Трейс Груп Холд АД е получил покана от сръбската държавна компания „Koridori Srbije” d.o.o. за подписване на договор за изпълнение на част от строителството на Магистрала Е75, съобщи българската компания чрез БФБ-София.

Проектът включва участък от Грделица (Горнье Полье) до Царичина Долина (ЛОТ 2: Път и мостове от тунел Предеяне до Царичина Долина). Трасето, което ще бъде изградено, е част от Коридор 10 на територията на Република Сърбия. Локацията му е в югоизточната част на страната, близо до българската граница, в частта между Ниш и македонската граница.

Южното разклонение на коридор 10 е най-сложно за изграждане, смятат от „Дирекцията на пътищата на Сърбия”. Трасето, което ще се изгражда от Трейс, включва осем моста, два надлеза, пътен възел и тунели.

Проектът е на стойност 3,829 млрд. сръбски динара, или 67 млн. лв., а финансирането е от Европейската инвестиционна банка, ЕБВР, Световната банка и бюджета на Сърбия. Срокът за изпълнение е две години.

Партньор на Трейс е една от най-големите руски компании „Научно-производствено обединение Мостовик” ООД.

През последните години Трейс Груп Холд АД  активно работи за навлизане на външни пазари. Холдингът участва в тръжни процедури в страни от Балканския полуостров, в Русия, в Близкия Изток и Северна Африка. „Трейс Интернешънъл” ЕООД, дъщерно дружество на холдинга, работи по конкретни проекти в Германия, Азербайджан, Сърбия, Македония, Босна и Херцеговина, Катар и Саудитска Арабия.

След новината акциите на Трейс поскъпнаха с 12% до 3,65 лв. за акция. Компанията е сред претендентите за влизане в SOFIX през март 2013 г.

Трейс груп холд АД отчете консолидирана печалба от 1,71 млн. лв. за третото тримесечие на 2012 г. За деветмесечието консолидираната загуба е 2 млн. лв., спрямо печалба от 5,2 млн. лв. за съпоставимия период на миналата година.

Акциите на Трейс Груп холд АД поскъпват с 1% на годишна база до 3,65 лв. за брой и 88 млн. лв. пазарна капитализация.


 

Свързани компании:

Трейс Груп Холд АД(T57)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:39 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още