IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ИХ България гласува за обратно изкупуване на до 10% от капитала

Изкупуването на собствени акции ще е на цени от 0,56 до 1,05 лв. за брой

10:57 | 19.12.12 г. 2
Автор - снимка
Редактор
ИХ България гласува за обратно изкупуване на до 10% от капитала

Индустриален холдинг България АД гласува за обратно изкупуване на собствени акции на цени от 0,56 до 1,05 лв. за акция, показва протоколът от събранието на акционерите от 17 декември 2012 г., публикуван чрез Бюлетин Investor.bg.

Срокът на извършване на изкупуването е до 4 години от приемането на решението, а на изкупуване подлежат до 10% от капитала на Индустриален холдинг България, но не повече от 3% годишно.

Акционерите на Индустриален холдинг България АД гласуваха за издаването на конвертируеми облигации за 30 млн. лв. Минимумът за успех на емисията е издаването на книжа за 22 млн. лв., като целта е рефинансиране на текущата емисия конвертируеми облигации за 21 713 900 лв., а ако бъдат привлечени повече средства ще се използват за частично рефинансиране на кораб Даймънд Скай, разширение на пристанище КРЗ Порт Бургас и други малки проекти на дъщерни дружества.

Планира се новата емисия да бъде със срок 2 години, лихва от 6,5% годишно и лихвени плащания на всеки 6 месеца.

В момента в обращение е третата емисия конвертируеми облигации, издадена на 18 октомври 2011 г. с падеж 18 октомври 2014 г. Лихвата е 8% годишно, а главницата - 21 713 900 лв.

В часовете след събранието на акционерите, Управителния съвет на дружеството е избрал инвестиционен посредник Кей Би Си Секюритис Н. В. - клон България за посредник по емисията.

Акциите на Индустриален холдинг България АД поскъпват с 24% за последните 12 месеца до 0,70 лв. за брой и 48 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

Индустриален Холдинг България АД - трета емисия корпоративни облигации(4IDD)

Индустриален Холдинг България АД(IHB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:38 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
melon
преди 11 години
А, не е. Те такива облигации си издават от много време.Така, според мен те си разпределят печалби без да плащат дивиденти, щото дребните акционери едва ли подозират даже за тези облигации. Облигациите са и конвертируеми в акции при изтичането и ако цената на акциите се е вдигнала може да се окажат и изгодна опция. Абе хитрушковци!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
obafeme
преди 11 години
доколкото разбирам новината, тези ще имитират дълг, за да си купуват акциите. Ужас!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още