IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акционерите на ПИБ ще разрешат издаването на привилегировани акции

Това ще стане с промяна в устава, предложена като допълнителна точка към дневния ред на общото събрание от 20 декември 2012 г.

10:38 | 07.12.12 г. 2
Акционерите на ПИБ ще разрешат издаването на привилегировани акции

Акционерите на Първа инвестиционна банка АД ще гласуват промяна в устава, която да разрешава на банката да издава привилегировани акции, показва допълнителната точка към дневния ред на на общото събрание от 20 декември 2012 г., публикувана чрез БФБ-София.

Привилегированите акции ще може да са с гарантиран и/или допълнителен дивидент, с привилегия за обратно изкупуване, както и с всички други привилегии, допуснати от приложимото законодателство. Банката няма да може да издава привилегировани акции, даващи право на повече от един глас или на допълнителен ликвидационен дял.

Допълнителната точка е предложена от Ивайло Мутафчиев - акционер, притежаващ над 5% от капитала на банката.

Другата точка в дневния ред на общото събрание е за промяна в устава, позволяваща увеличаване на основния капитал с издаването на акции с номинален размер 100 млн. лв. до достигане на номинален размер от 210 млн. лв.

През ноември 2012 г. банката издаде хибриден дълг за още 20 млн. евро, с което общият обем на този тип книжа достигна 60 млн. евро, като има възможност за издаването на книжа за още 40 млн. евро.

Акциите на Първа инвестиционна банка поевтиняват с 27% на годишна база до 1,40 лв. за брой и 154 млн. лв. пазарна капитализация. Активите на банката се увеличават с 11% от началото на 2012 г. до 6,8 млрд. лв. към 30 септември 2012 г.

Свързани компании:

ТБ Първа Инвестиционна Банка(FIB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:33 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
vanio tanov
преди 11 години
Да те светна, *** и другите банки не раздават дивидент, за сметка на това се реинвестира в увеличаване на капитала по препоръка на БНБ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
space-man
преди 11 години
То едни дивиденти раздават в тази банка, май само мажоритарите бозаят и фирми с кратка история и големи идеи регистрирани в екзотични точки по света.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още