IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Една лимитирана поръчка определи цена за ЧЕЗ Разпределение от 1 626 лв.

Тя е въведена чрез ПФБК, а големи пазарни поръчки чрез Капман, ПФБК и Кей Би Си Секюритиз доведоха до 12% ръст в средната цена

11:58 | 01.11.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Една лимитирана поръчка определи цена за ЧЕЗ Разпределение от 1 626 лв.

Една лимитирана поръчка определи цена за ЧЕЗ Разпределение от 1 626 лв. по време на днешния аукцион за акции на дружествата. Тя е въведена чрез ПФБК и е за 250 акции, а големи пазарни поръчки чрез Капман, ПФБК и Кей Би Си Секюритиз доведоха до високата цена за акции на дружеството. Днешната средна цена е с 12% над вчерашната от 1 453 лв. за акция.

От предложените днес 2 441 акции на дружеството се продадоха всички, като една от големите пазарни поръчки бе изпълнена частично, а много пазарни поръчки са останали некласирани. Причината е, че когато има само едно ценово ниво (зададено от една или повече лимитирани поръчки), пазарните се изпълняват по часа на въвеждане, като се допуска и частично изпълнение на последната.

Днес се продадоха и 87 акции на ЧЕЗ Електро България АД на цени между 8 662 и 8 675,55 лв. за акция. За утрешното предлагане остават 16 акции на дружеството, с което приватизацията на ЧЕЗ ще приключи, ако се продадат.

Днес държавата получи още 4,7 млн. лв. от продажбата на акции в дружествата, като с получените в първите 3 дни съответно 82,5 млн. лв. (в понеделник), 9 млн. лв. (във вторник) и 18,6 млн. лв. (в сряда), общо получените средства до момента са 114,8 млн. лв. За останалите непродадени акции могат да бъдат получени около 140 хил. лв. по минимални цени, което показва, че държавата ще получи общо до 115 млн.лв. от продажбата на акциите си в ЧЕЗ.

Свързани компании:

Електрохолд Продажби АД(CEZE)

Електроразпределителни мрежи Запад АД(CEZD)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:42 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още