IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търговата цена за София-БТ ще бъде публикувана утре в Монитор и Стандарт

Тоест още днес кръгът на "посветените" в цената ще се разшири с въпросните медии

11:34 | 31.10.12 г. 2
Автор - снимка
Редактор
Търговата цена за София-БТ ще бъде публикувана утре в Монитор и Стандарт

Търговата цена за София-БТ ще бъде публикувана утре във вестниците Монитор и Стандарт, казаха за Investor.bg от Булгартабак холдинг АД.

Тоест още днес кръгът на знаещите цената ще се разшири със служители на вестниците. До момента информацията е налична в Булгартабак холдинг, който е търговият предложител, а също така в посредника по търговото предложение София интернешънъл секюритиз АД, както и в Комисията за финансов надзор.

Вчера КФН даде зелена светлина на търговото предложение, но цената си остава тайна за инвеститорите, с което се създават условия за неравно третиране.

В началото на миналата седмица Съветът на директорите на София-БТ АД промени политиката си и скри търговата цена в предложението от Булгартабак-холдинг АД за изкупуване на акциите на София-БТ АД.

В тази информационна мъгла акциите на София-БТ АД днес поскъпват с 0,4% до 67,25 лв. за брой. Междувременно бе публикуван и отчетът на София-БТ АД за деветмесечието на 2012 г., който показа 5-кратен ръст на печалбата до 19,6 млн. лв.

Свързани компании:

София-БТ АД(3JU)

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
Батя
преди 11 години
Надзорния орган - КФН даже подпомага търговията с вътрешно инфо.Удобриха търговото, но не обявиха цената му. Тия работи не стават случайно!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
Спящият бик
преди 11 години
Винаги има вътрешна информация, в която са посветени не всички - тя затова се казва така. Лошото е, че наличието и създава предпоставки за търговия с нея, а това вече е престъпление! Но докато надзорните органи си затварят очите и няма осъдени, опитите ще продължават.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още