IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената в търговото предложение към акционерите на Лавена е 40,24 лв.

Балтимор ЕООД е отправило коригирано търгово предложение, което е одобрено от Съвета на директорите на Лавена АД

11:53 | 09.10.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Цената в търговото предложение към акционерите на Лавена е 40,24 лв.

Балтимор ЕООД, в качеството си на акционер, притежаващ пряко 67,11% от гласовете в Общото събрание на Лавена АД е отправило търгово предложение за закупуване акциите на останалите акционери при цена от 40,24 лв. за брой, се казва в самото предложение, публикувано на сайта на Лавена.

На 10 септември 2012 г. Комисията за финансов надзор издаде временна забрана за публикуване на търгово предложение от Балтимор ЕООД, внесено в КФН на 17 август, като предложената търгова цена не бе оповестена публично. Тя не беше обявена нито с анонса, че има търгово предложение, нито със становището на Съвета на директорите на Лавена АД.

Коригираното предложение е получено от Съвета на директорите на Лавена на 25 септември, се казва в предоставеното в срок мотивирано становище на СД относно предложената сделка. Съветът счита, че предложената цена и съответно отправеното коригирано търгово предложение са справедливи към акционерите, до които е адресирано, с оглед развитието на дружеството.

Според СД предложението дава достоверна информация за Лавена, като направените прогнози във връзка с обоснованата цена са реалистични. Приложените методи за оценка на акциите са съобразени с характера и особеностите на дружеството и прилагания бизнес модел, а прогнозните парични потоци отразяват особеностите на средата, в която оперира дружеството и възможните сценарии за бъдещото му развитие, се казва в становището. 

Към 30 юни 2012 г. Балтимор ЕООД притежаваше 66,61% от капитала на Лавена АД, като на 6 август 2012 г. бяха изтъргувани 1 000 акции (0,5% от капитала) на дружеството, с което явно границата от 2/3 е била прекрачена. 

Общо 83,78% от капитала на дружеството е концентриран в големи акционери. Към 30 юни 2012 г. освен Балтимор ЕООД това са Константин Шаламанов с 4,87%, Софарма Трейдинг АД с 3,6%, Елфарма АД с 2,71%, Софарма АД с 4,99% и Петър Тренев с 1%.

Акциите на Лавена АД поскъпват с 45% за последните 12 месеца до 45 лв. за брой и 9 млн. лв. пазарна капитализация. Шуменското дружество произвежда етерично-маслена козметика.

 

Свързани компании:

Лавена АД(LAV)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:35 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още