IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Продажбите на Софарма през септември остават на миналогодишното ниво

В това число има спад на продажбите за вътрешен пазар с 9% и ръст на износа с 4%

17:04 | 05.10.12 г. 2
Автор - снимка
Редактор
Продажбите на Софарма през септември остават на миналогодишното ниво

Продажбите на Софарма АД през септември остават на нивото от същия месец на миналата година, съобщи дружеството чрез БФБ-София. В това число има спад на продажбите за вътрешен пазар с 9% и ръст на износа с 4%.

Приходите от продажби за януари-септември тази година се повишават с 2%, в това число спад с 10% на вътрешния пазар и увеличение със 7% на продажбите за износ в сравнение със същия период на 2011 г.

Данните са неконсолидирани, докато съществени за дружеството са и консолидираните резултати, тъй като то има много дъщерни дружества.

Софарма ускори ръста на консолидираните продажби до 14% за второто тримесечие на 2012 г. на годишна база, а  консолидираната печалба се увеличи с 20%.

Акционерите на Софарма АД ще гласуват за промяна на параметрите на обратното изкупуване на акции от дружеството на свикано за 1 ноември 2012 г. Общо събрание.

Предлага се изкупуването да бъде удължено до юни 2015 г., като минималната цена се понижи от 2,50 лв. на 2,10 лв. за акция. Също така се предлага обратно изкупуване на до 10% от акциите, вместо на до 3%, както досега.

Акциите на Софарма АД поевтиняват с 25% за последните 12 месеца до 2,36 лв. за брой и 312 млн. лв. пазарна капитализация. Разпределен е брутен дивидент от 0,07 лв./акция.
 

Свързани компании:

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:53 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 17 rate down comment 0
roman_jordanov
преди 11 години
Софарма докато не преразгледат лекарствената си политика за вътрешния пазар, ще продължават да берат горчивите плодове от това, че продават лекарствата си с много големи надценки, за сметка на продукцията, които отива за износ. А и като сложиш обвиненията за собствника на предприятието, нещата не са никак розови за монополиста.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 17 rate down comment 1
grozna_jaba
преди 11 години
"В това число има спад на продажбите за вътрешен пазар с 9% и ръст на износа с 4%"- Ама разбира се, че ще е така. С тия цени извън граница, само там май олигарха Огнян Донев, ще може да си продава златните илачи - тук все повече ще се свива пазара, особено сега след като се разбра че някой лекарства са с до 400% НАДЦЕНКА! Вътрешния пазара за Софарма за мен тепърва ще започне да търпи сериозни загуби.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още