IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Търговете за държавните акции в Енерго-Про на фокус през седмицата

Акционерите на Меком ще гласуват за преминаване от едностепенна към двустепенна система на управление

08:30 | 01.10.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Търговете за държавните акции в Енерго-Про на фокус през седмицата

За понеделник (1 октомври) е насрочено общо събрание на акционерите на ЦБА Асет Мениджмънт АД, на което ще бъдат гласувани рутинните точки за годишно събрание, като приемане на отчети, избор на одитор и други.

За този ден е свикано и общо събрание на акционерите в Меком АД, като ще се гласува за преминаване от едностепенна (Съвет на директорите) към двустепенна (Управителен съвет и Надзорен съвет) система на управление.

Промяната идва по-малко от два месеца след 10 август 2012 г., когато бе избран нов Съвет на директорите с гласовете на новите основни акционери в дружеството.

За вторник (2 октомври) няма предвидени събития от корпоративния или икономическия календар.

В сряда (3 октомври) ще се проведе аукцион за продажбата на държавните по 33% от капитала на Енерго-Про Мрежи АД и Енерго-Про Продажби АД. Общата минимална цена на двата пакета е 53 млн. лв., като минималното количество, което може да бъде купено е 1 акция.

За четвъртък (4 октомври) е насрочено общо събрание на Явор АД.

В петък (5 октомври) акционерите на Асенова крепост АД и Холдинг Асенова крепост АД ще гласуват за вливане на холдинга в Асенова Крепост АД.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:00 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още