IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Истанбулската фондова борса с интерес към приватизацията на БФБ

Интеграцията на фондовите борси е сериозен фактор за повишаване на тяхната ликвидност, коментира Делян Добрев

20:27 | 21.09.12 г. 3
Автор - снимка
Създател
<p>
	Истанбулската фондова борса. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Истанбулската фондова борса. Снимка: Ройтерс

Управителят на фондовата борсата в Истанбул Ибрахим Турхан заяви, че борсата може да участва в търга за приватизацията на Българската фондова борса (БФБ), съобщава БТА.

"Рано е още да кажем със сигурност дали ще участваме или не в процеса на приватизацията на Българската фондова борса. Засега проучваме възможностите за хармонизация на двете борси и след това ще обсъдим предимствата и недостатъците", заяви той, по време на откриването на 18-то годишно Общо събрание на Федерацията на Евро-азиатските фондови борси (FEAS), което се провежда в София при домакинството на БФБ.

Интеграцията на фондовите борси е сериозен фактор за повишаване на тяхната ликвидност, изтъкна пред форума българският министър на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.

По думите на министър Добрев интеграцията е изключително важна за БФБ, която, като част от по-голям пазар, може да подобри ликвидността си и да повиши интереса на инвеститорите.

Следим отблизо движението на капиталовите пазари, защото те са индикатор за състоянието на икономиката, е казал още Добрев пред участниците във форума. Според него в следкризисни времена първите признаци за възстановяване на икономиката се наблюдават около шест месеца, след като фондовата борса първа е дала сигнал за това.

Затова търговията на капиталовите пазари за нас е индикатор за състоянието на икономиката, смята Добрев.

Федерацията на Евро-азиатските фондови борси е учредена през 1995 г. В нея членуват 34 борси и други финансови институции от нововъзникващите капиталови пазари на Източна Европа, Средния Изток и Азия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:39 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 5 rate down comment 3
dakl
преди 11 години
Всеки ден се спряга за зависмостта ни от Русия, а за реалната заплаха за съществуването ни като държава мълчим като партизани на разпит! Защо ли?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 1
trendline
преди 11 години
Що пишат глупости тези хора: "Капиталовите пазари отразявали състоянието на съответните икономики" . То ако беше така гръцките индекси (а и не само те) щяха да имат "минус" пред числовите стойности. ;) Повече ми прилича на гигантско казино.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 2
dean.jordanov
преди 11 години
Видяхте ли сега? Като много викате с/у ББ и Дянков, ще ви шитнат на комшиите :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още