IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Акционерите на Софарма ще гласуват за обратно изкупуване на до 10% от акциите

Предлага се изкупуването да бъде удължено до юни 2015 г., като минималната цена се понижава от 2,50 лв. на 2,10 лв. за акция

16:27 | 21.09.12 г. 6
Автор - снимка
Редактор
Акционерите на Софарма ще гласуват за обратно изкупуване на до 10% от акциите

Акционерите на Софарма АД ще гласуват за промяна на параметрите на обратното изкупуване на акции от дружеството на свикано за 1 ноември 2012 г. общо събрание.

Поканата е обявена чрез БФБ-София и предвижда намаление на минималната цена от 2,50 лв.  на 2,10 лв. За сравнение текущата цена е около 2,40 лв., а от 13 до 19 септември 2012 г. дружеството е изкупило 550 собствени акции при средна цена от 2,418 лв. и вече притежава 3 205 255 акции, или 2,43% от капитала си.

Също така акционерите ще гласуват за удължаване на срока на изкупуването на 5 години. Първото решение за изкупуването бе взето на 23 юни 2010 г., със срок от 2 години. Тогава бе решено да се изкупят до 3% акциите на цени между 2,50 и 5,50 лв.

Срокът беше удължен на 3 години с решение на акционерите от 30 ноември 2011 г.

Сега се предлага да бъдат изкупени до 10% от собствените акции, като за една календарна година се изкупуват не повече от 3%.

Намерението на дружеството е да използва придобитите акции, за да обезщети акционери на дружества, които се цели да бъдат влети във фармацевтичната компания.

Акциите на Софарма АД поевтиняват с 27% за последните 12 месеца до 2,40 лв. за брой и 317 млн. лв. пазарна капитализация. Разпределен е и брутен дивидент от 0,07 лв./акция.

Свързани компании:

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:13 | 21.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 2 rate down comment 0
Императорът
преди 11 години
Софарма е могъща и отлично работеща компания, а Огнян донев - един от най-коректните мажоритари на БФБ. А който не вярва в това, е свободен да НЕ купува акции на компанията.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 0 rate down comment 3
Persefona
преди 11 години
Аз никога не бих си купила акции на Софарма. Още много преди скандалите покрай дъмпинга с цените на лекарствата и обвиненията в измами на Донев и авера му Павлов, се знаеше че Огнян Донев е изобретателен мошеник и изпечен тарикат, който се мъчи да се скрие зад образа на преуспял и интелигентен бизнесмен. Че е умен, умен е, за това не споря, но не адмирирам на хора, които трупат пари чрез финансови измами, манипулации на борсата и крупни далавери.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 0 rate down comment 4
THE TRADER
преди 11 години
Ама от скъпите лекарства не идва по-голяма печалба в Софарма, а директно в джобчетата на Донев и Пъпката! Много пъти съм го казвал и пак ще го кажа, те не споделят печалбите си със съакционерите си, а източват печалбата! Някои ме укоряваха, че съм бил груб с Донев, като съм говорел така, ама това е истината! Слава богу не съм си давал парите там и надали скоро ще го направя!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 5
roman_jordanov
преди 11 години
Това е музика за моите уши! Нека да видят, че с тия скъпите лекарства, дето ни ги продават нещата няма да се оправят. Ще им още много да им падат акциите. Не може ти да печелиш толкова много на гърба на целокупния български народ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 3
petar yordanov
преди 11 години
Донев а твоя коментар : "Акциите на Софарма АД поевтиняват с 27% за последните 12 месеца до 2,40 лв. за брой и 317 млн. лв. пазарна капитализация."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 1
FINTA
преди 11 години
Бареков, Коментар?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още