IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Хармони 2012" плати парите за ОЦК

Така фирмата, спечелила търга за оловно-цинковия комплекс, влиза във владение на собствеността

20:12 | 19.09.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
"Хармони 2012" плати парите за ОЦК

Новият инвеститор на цинковия завод в Кърджали изплати парите, с които спечели търга за продажба на част от активите на металургичния комбинат.

Фирмата "Хармони 2012" внесе цялата сума от 8,6 млн. лв. и така на практика влезе във владение на собствеността, съобщава БНР. Преди дни на среща с металурзи представителят на фирмата Нягол Камбуров поиска едномесечен срок за изясняване състоянието на комбината и уточняване на инвестициите за изграждане на нови металургични мощности.

"Хармони 2012" ЕООД е собственост на "Хармони Холдингс Лимитид", регистрирана на Вирджинските острови. Управител е Илия Божидаров Цанов, като той няма участие в други фирми и е на 31 години. "Хармони 2012" ЕООД е регистрирано в София на 16 юли тази година, сочи справка в Търговския регистър.

Първа инвестиционна банка вече има опит с фалирали металургични предприятия, след като кредитира цялата сделка по покупката на активите на Кремиковци за общо 316 млн. лв.  

Свързани компании:

ОЦК АД /в несъстоятелност/(5OTZ)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:38 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още