IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕЛАРГ подаде документите за вписване на ликвидацията си

След вписването й АДСИЦ-ът ще отпадне от индексите SOFIX, BGTR30 и BG40, след като от август не е част от BGREIT

20:38 | 19.09.12 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
ЕЛАРГ подаде документите за вписване на ликвидацията си

ЕЛАРГ Фонд за Земеделска Земя АДСИЦ е подал документите за вписване на ликвидацията му в Търговския регистър към Агенцията по вписванията. Също така е подадена и поканата към кредиторите да предявят вземанията си.

Документите изчакват обработка, като все още не са вписани в Търговския регистър. Те включват решението на КФН, с което се разрешава ликвидацията, решението на акционерите за ликвидацията, удостоверението от НАП, което също е необходимо за да бъде вписана ликвидацията.

След вписването на ликвидацията на ЕЛАРГ, дружеството ще отпадне от SOFIX, BGTR30, BG40, реши БФБ-София още през август тази година, когато извади индекса от BGREIT.

Вчера ЕЛАРГ обяви, че е изкупил предсрочно и последните си 1 820 облигации.

На 9 май 2012 г. дружеството обяви, че е продало, сключило предварителни договори за продажба или договори за възлагане в ликвидационен дял за всичките си съществени активи. Прогнозният паричен ликвидационен дял е от над 2,40 лв./акция, се казваше в съобщението.

Акциите на АДСИЦ-a поскъпват със 165% за последните 12 месеца до 1,95 лв. за брой и 116 млн. лв. пазарна капитализация. В края на февруари Oбщото събрание на акционерите гласува дивидент от 0,072 лв./акция, който вече е изплатен.

Свързани компании:

ЕЛАРГ Фонд за Земеделска Земя АДСИЦ - ликвидирано(4EC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:32 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
наука
преди 11 години
Извинявам се за втория постинг, но се сетих, че позицията става атрактивна за нов тип инвеститори, както ПФБК и БенчМарк си вложиха част от собствените пари в ЕЛАРГ, мисля че и други подобни като банки, ПОД и други може да вложат собствените пари тук. Също така на познати им закрихме депозитите и парите бяха вложени тук, тоест позицията може да изкара малко депозити от банките и да ги влее на БФБНе е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Имам акции.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
наука
преди 11 години
Аз го смятам така, без да е препоръка. След 6 месеца плащат парите и доходността ще е около 50% на годишна база. Или над 25% за периода.Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.Имам акции
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още