IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Понижения на Wall Street преди срещата на Фед

Инвеститорите бяха предпазливи ден преди речта на председателя на Федералния резерв Бернанке, като очакванията към срещата са занижени

23:33 | 30.08.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Понижения на Wall Street преди срещата на Фед

Американските акции задълбочиха загубите си в последните минути на търговия в четвъртък, завършвайки близо до дъната за сесията, предава CNBC

Борсовите загуби идват ден преди срещата на Фед в Джаксън Хоул и след информацията, че Испания може да отложи искането си за финансова подкрепа.

Индексът на 30-те представителни американски компании Dow Jones Industrial Average спадна с 0,8% до 13 001 пункта. Индексът на големите фирми S&P 500 се понижи също с 0,8% до 1 400 пункта, а техологично ориентираният NASDAQ загуби 1,1% до 3 049 пункта.

По този начин и трите основни ндекса излязоха на минус за седмицата, а Dow Jones вече е на негативна територия и за месеца.

Акциите поеха надолу, след като стана ясно, че испанският премиер Рахой изчаква подробности от ЕЦБ за програмата й изкупуване на ДЦК преди да реши дали Испания ще поиска спасителното финансиране.

Междувременно словашкият премиер Роберт Фико каза, че има 50% вероятност еверозоната да се разпадне, преди серията от срещи на нейни лидери през идния месец.

”При толкова тънък пазар и ниски обеми, не е необходимо много, за да бъде тласнат той в някоя посока”, коментира Джо Салуци, съ-мениджър Търговия в Themis.

Инвеститорите бяха предпазливи ден преди речта на председателя на Федералния резерв Бен Бернанке по време на срещата на Фед в Джаксън Хоул, Уайоминг.

„Очакванията към срещата са занижени”, коментира Томас Лий, главен стратег за щатски акции в JPMorgan.

Икономическите новини от деня показаха, че през миналата седмица молбите за помощи при безработица са останали на ревизираното за предходната седмица ниво от 374 хил., при очаквания за 370 хил. Четириседмичната средна стойност се е повишила с 1 500 до 370 250 броя.

Според друг доклад, публикуван днес, през юли потреблението в страната е нараснало за първи път от 3 месеца. То се е увеличило с 0,4%, след като през юни остана почти без промяна. Доходите на населението пък са нараснали за трети пореден месец с 0,3%.

Американският лек петрол се понижи с 0,8% до 94,69 долара за барел, а петролът тип Брент е на практика без промяна (-0,01%) на ниво от 112,65 долара.

Златото отстъпи с 0,3% до 1 656 долара за трой унция, а среброто спадна с 1,4% до 30,41 долара.

Еврото поевтиня с 0,2% до 1,250 долара, а доходността на базовите 10-годишни американски ДЦК се понижи с 0,04 процентни пункта до 1,63%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:26 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още