IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

КФН потвърди проспекта за публично предлагане на облигации от Гипс АД

Регулаторът е издал и указания за реда и начина за прехвърляне на средства между пенсионни фондове

15:52 | 15.08.12 г. 2
Автор - снимка
Редактор
КФН потвърди проспекта за публично предлагане на облигации от Гипс АД

Комисията за финансов надзор е потвърдила проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия облигации, издадени от Гипс АД, с. Кошава.

Емисията е в размер на 5 000 000 евро, разпределени в 5 000 броя обикновени, корпоративни, лихвоносни, безналични, поименни, свободно-прехвърляеми и необезпечени облигации, с номинална стойност 1 000 евро, с фиксирана лихва в размер на 8%, платима веднъж годишно, с изплащане на главницата еднократно на падежа, който е 5 април 2019 г. КФН вписва в публичния регистър горепосочената емисия облигации.

Регулаторният орган е приел Указания относно тълкуването и прилагането на чл.202, ал.1 от Кодекса за социално осигуряване (КСО) и чл. 7, ал. 1 – 4 и чл. 17, ал. 1 – 3 от Наредба № 3 от 24.09.2003 г. за реда и начина за промяна на участие и за прехвърляне на натрупаните средства на осигурено лице от един фонд за допълнително пенсионно осигуряване в друг съответен фонд, управляван от друго пенсионноосигурително дружество.

След изменението на наредбата, влязло в сила на 01.01.2012 г., се установи наличието на разнородна практика при отделни пенсионноосигурителни дружества във връзка с прилагането на горепосочените правни норми. Указанията са приети с цел единно и непротиворечиво изпълнение на разпоредбите относно възможността таксата за прехвърляне, дължима от осигуреното лице, да бъде заплатена чрез трето лице, относно попълването на платежния документ за заплащане на таксата за прехвърляне, както и относно подаването на искане за оттегляне на заявлението за промяна на участието, съответно - за прехвърляне на средства.

Указанията са публикувани на интерент страницата на КФН в раздел Нормативна уредба, Административни документи - Указания.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:15 | 21.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 1
Петър Нейков
преди 11 години
Мерси :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 1
kat123
преди 11 години
Дали е възможно да се поправи заглавието, все пак има разлика между акции и облигации ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още