IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Софарма Трейдинг АД ще изплаща дивидента си от 10 август

Общата сума за дивидент е 5,6 млн. лв. или по 0,17 лв. брутно на акция

17:15 | 06.08.12 г. 5
Автор - снимка
Редактор
Софарма Трейдинг АД ще изплаща дивидента си от 10 август

Софарма Трейдинг АД ще стартира изплащането на дивидента си за 2011 г. от 10 август 2012 г., съобщи дружеството чрез БФБ-София.

Общата сума за дивидент е 5,6 млн. лв. или по 0,17 лв. брутно на акция. Това е 87% от печалбата за миналата година. Физическите лица дължат данък дивидент в размер на 5%, като той се удържа при източника.

Акционери с клиентски подсметки при инвестиционен посредник ще получат дивидента си директно в инвестиционния посредник.

Акционерите с лични сметки в Централен депозитар ще могат да получат дивидента си в  периода от 10 август 2012 г. до 31 декември 2012 г. в клоновете на СЖ Експресбанк АД.

След 31 декември 2012 г. акционерите с лични сметки в Централен депозитар могат да получат дължимия им се дивидент на касата на Софарма Трейдинг АД, находяща се на адрес гр. София, бул. Рожен №16.

Основен акционер в Софарма Трейдинг АД е Софарма АД. „Ще преминем от класически фармацевтичен дистрибутор, към „health care provider”, включително преддистрибуция и логистика“, сподели Димитър Димитров, изпълнителен директор на Софарма Трейдинг АД по време на пресконференция на 18 май 2012 г.

Приходите от продажби на Софарма Трейдинг АД през второто тримесечие се повишиха с 3,1% на годишна база до 112,744 млн. лв.

Нетната печалба на дружеството се увеличи с 8,5% на годишна база до 1,297 млн. лв., показа отчетът на компанията, публикуван чрез БФБ.

Акциите на Софарма Трейдинг поевтиняват с 10% за последните 12 месеца до 1,699 лв. за брой и 56 млн. лв. пазарна капитализация. Ако се отчете разпределеният дивидент, акцията запазва цената си.

Свързани компании:

Софарма Трейдинг АД(SFT)

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:59 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 0
frantishek
преди 11 години
С две думи Донев и компания, които са основни акционери в добре печелещото на гърба на бедната ни държавица предприятие, ще си раздава тлъст дял от печалбата, след като врътнаха дребните риби, инвестирали в "Софарма" АД и решиха да им подхвърлят няма и 20% от заграбеното през годината. Ако толкова му свиди да раздава пари в кеш да пусне малко аналгин, хранителни добавки, илачи без рецепти, хората ще ги пласират на по-сносни цени от него на черния пазар и пак ще излязат със сигурност на добра печалба.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 0
baritona
преди 11 години
С такива цени на лекарствата, как няма да изплаща дивиденти? Това е крадлива компания с още по-крадлив и измамен шеф начело
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
alexan1234
преди 11 години
"Акциите на Софарма Трейдинг поевтиняват с 10% за последните 12 месеца до 1,699 лв. за брой и 56 млн. лв. пазарна капитализация."Обвиниха Донев и веднага дойде отражение в спада на акциите. Нищо чудно докато приключат делата срещу него, цената на компанията да е паднала значително.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
misho_kitarista
преди 11 години
Добре, че са евтините лекарства дето ги продават извън България, иначе ако чакат на продажби в България, никога няма да имат повишение на приходите
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още