IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Унифарм със спад на приходи и печалба, Медика с ръстове за полугодието

Печалбата на двете дружества от групата на Софарма за периода е съответно 50 хил. лв. и 1,1 млн. лв.

11:38 | 31.07.12 г. 5
Автор - снимка
Редактор
Унифарм със спад на приходи и печалба, Медика с ръстове за полугодието

Унифарм АД, гр. София отчита 89% спад на печалбата на годишна база до 50 хил. лв. за първото полугодие на 2012 г., показва отчетът на дружеството, публикуван чрез БФБ-София.

Продажбите намаляват с 11,6% на годишна база до 7,7 млн. лв., показва документът. Основен акционер е Софарма АД.

Друго фармацевтично дружество, в което Софарма АД има участие - Медика АД, показва ръст на печалбата с 55% на годишна база до 1,1 млн. лв. за първото полугодие на 2012 г. и 27% ръст на продажбите до 10,1 млн. лв.

Вчера Софарма АД отчете ръст на печалбата, благодарение на приходите от дивиденти.

Друго дружество от групата е Българска роза – Севтополис АД, което отчете рязък ръст на печалбата до над 2 млн. лв. за полугодието, след въвеждане на нови мощности.

Фармацевтичният дистрибутор Софарма Трейдинг АД пък оповести 3,1% ръст на продажбите и 8,5% на печалбата за второто тримесечие.

Свързани компании:

Унифарм АД(59X)

Медика АД(5MA)

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 0 rate down comment 0
venko_rbnt
преди 11 години
Цялата забавачница на Софарма е просто уникално навързано звено, което никога няма да бъде на тотална загуба. Защото е втъкано в здравната ни система брънка по брънка - дори ако едното предприятие на олигарха Донев е на загуба, някаква си там минимална, другата брънка веднага отбелязва приходи. Всичко това е един добре организиран октопод с много пипала, крадящ редовно от нас и нашето здраве :(
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 0
frantishek
преди 11 години
Въпреки листването на борсата и опитите да се привлече по-голям капитал в Унифарм Донев и компания удрят на камък, акциите на дружеството заедно с печалбата вървят поголовно надолу, въпреки иновациите в дружеството и увеличения капацитет. Въобще империята на фармаолигарха се разклати сериозно след разкритията за злоупотреби в здравното ведомство, цените на лекарствата и данъчните престъпления.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 1
kamena_pietra
преди 11 години
Техните акции отдавна не предсатвляват интерес за потенциални инвеститори. Дружеството дистрибутор е със значителен спад на приходите за полугодието в сравнение с миналата година по същото време. Добре че са болниците, които са вързали, че да закрепят положението. Българска роза Севтополис заслужават моите адмирации те реализират голям успех благодарение на новите си производствени мощности и кадърен маркетинг, а не чрез спекула.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 1
ivo_ivelinov
преди 11 години
Имам чувството че печалбата на Софарма се крепи на приходи от дялови участия в дружества които функционират добре като Медика АД. Една от причините Софарма да приключи оптимистично полугодието е факта че счетоводителите са включили в отчетите приходи от дивиденти и са покрили текущата загуба. от предишни тримесечия. При толкова нестабилно финансово положение не виждам как ще се търгуват акциите на фармацевтичната компания.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 1
alexan1234
преди 11 години
Много скоро акциите на "Софарма АД" ще започнат да падат. Има разследване и обвинения срещу неговия собственик Огнян Донев за пране на пари и укриване на данъци. Това са достатъчно големи аргументи, за да се причини едно сериозно разклащане на репутацията на една от най-големите български фармацевтични компании.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още