IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Дъщерно дружество на холдинг ЖП инфраструктура бе обявено в несъстоятелност

За начална дата на неплатежоспособността на русенското Локомотивен и вагонен завод ЕАД е определена 14.07.2011 г.

16:27 | 12.07.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Дъщерно дружество на холдинг ЖП инфраструктура бе обявено в несъстоятелност

На Локомотивен и вагонен завод ЕАД, което е 100% собственост на Железопътна инфраструктура - Холдингово дружество АД, е открито производство по несъстоятелност, съобщи холдингът чрез Бюлетин Investor.bg.

За начална дата на неплатежоспособността на русенското дружеството е определена 14.07.2011 г., се казва в съобщението. Решението на Русенския окръжен съд с дата 06.07.2012 г. е на основание чл. 630, ал. 1 от Търговския закон.

Миналия октомври ОББ пристъпи към разпродажба чрез публична продан на четирите основни дъщерни дружества на ЖП инфраструктура - Холдингово дружество АД.

От 3 октомври до 3 ноември миналата година течеше срокът за продажба на недвижимите и движимите вещи на Локомотивен и вагонен завод ЕАД. 

Обявено беше запорирането на сметките на основните дъщерни дружества на холдинга, а именно на РВП Кьоне АД, Национален изследователски институт по транспорта ЕООД, Завод за стоманобетонови конструкции и изделия ЕООД и Локомотивен и вагонен завод ЕАД, като причината бе договор за кредит с ОББ за общо 33 млн. евро. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:33 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още