IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

VTB Capital ще консултира Дар Финанс, което е купило дела на Експат в Еврохолд

Управляващият директор на VTB Capital Красимир Катев заменя Николай Василев като член на Надзорния съвет на холдинга

12:05 | 29.06.12 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
VTB Capital ще консултира Дар Финанс, което е купило дела на Експат в Еврохолд

Вчера Експат Капитал АД е продало целия си дял акции в размер на 16,7% от капитала на Еврохолд България АД на Дар Финанс ЕООД, се казва в уведомление на дружеството, публикувано чрез Бюлетин Investor.bg

Транзакцията е осъществена на извънборсов пазар. Дар Финанс – дружество, изцяло собственост на базираната в Лихтенщайн Daru Aktiengesellschaft – ще бъде консултирано в бъдеще от VTB Capital Plc, Лондон, чрез местното представителство VTB Capital, София.

На редовното Общо събрание на акционерите на Еврохолд България АД, проведено днес, и във връзка с гореописаната транзакция, е било решено Красимир Катев, управляващ директор на VTB Capital АД да замени Николай Василев като член на Надзорния съвет на Еврохолд България.

Надзорният Съвет на Еврохолд България АД е избрал Димитър Димитров да заеме позицията на член на Управителния съвет на холдинга на мястото на Експат Капитал АД.

Димитров има многогодишен опит в банковата индустрия в България, като е заемал множество ръководни позиции във водещи банкови институции. До април 2011 година, той е бил изпълнителен директор на Българската банка за развитие.

Транзакцията и горепосочените промени в структурата на корпоративно управление на Еврохолд ще осигурят дългосрочен фокус, професионална експертиза и обединение на интересите, с цел създаване на дългосрочна стойност за всички акционери на холдинга, се казва в уведомлението.

Свързани компании:

Еврохолд България АД(EUBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:13 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
THE TRADER
преди 12 години
Това се нарича пране на пари! Легализиране на парите на хора, участвали в управлението и крали от нас! Идеята не е колко процента и от какво ще се купят, даже дали ще има разлика в цената, идеята е да се преперат откраднатите пари! Скоро може и някое друго бивше министърче или зам. министърче да се намеси тук! Пакетът е голям, много пари се превъртат наведнъж - колко по-подходящо...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още