IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акция на седмицата - Трейс Груп

Холдингът поскъпна с 10%, оглавявайки по ръст компаниите от индекса BG40

09:15 | 23.06.12 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Акция на седмицата - Трейс Груп

Книжата на Трейс Груп Холд АД бяха избрани от екипа на Investor.bg за победител в тазседмичното издание на рубриката "Акция на седмицата".

Акциите на инфраструктурната компания поскъпнаха с 10%, оглавявайки по ръст дружествата от широкия борсов индекс BG40. Така спадът по позицията през последния месец бе ограничен до 20%.

През седмицата в 6 сделки на БФБ бяха прехвърлени 4115 акции на Трейс на стойност близо 10 хил. лв. при средна цена от 2,38 лв. за брой.

Търговията приключи на ниво от 2,42 лв. за акция, което се равнява на пазарна капитализация в размер на 58,6 млн. лв. За последната година акциите на холдинга са загубили близо две трети от стойността си.

От началото на тази седмица Трейс Груп е част от индекса на компаниите с добро корпоративно управление CGIX, след промените, които настъпиха в него.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
За първото тримесечие на 2012 г. консолидираните продажби на холдинга се увеличиха с 38% на годишна база до 70 млн. лв., но бе отчетена загуба в размер на 467 хил. лв. - първият отрицателен резултат за първата четвърт на годината от 2009 г. насам.

Влошаването на финансовите резултати може да се обясни с фиксираните приходи и растящите разходи по проекти, които Трейс Груп изпълнява.

Трейс Груп Холд или негови дъщерни дружества участват в изграждането на едни от най-големите текущи строителни проекти като Лот 2 на Автомагистрала Тракия, разширението на Столичното метро и рехабилитацията на жп пътя Пловдив – Бургас.


"Целта пред Трейс е да стане голяма европейска компания. Можем да сме малки и рентабилни като си останем в България, но това не е целта ни", заяви мажоритарният собственик на строителния холдинг Николай Михайлов на среща с инвеститорите в началото на април тази година. 

Материалът е с аналитичен характер и не представлява препоръка за вземане на инвестиционно решение.

Свързани компании:

Трейс Груп Холд АД(T57)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:06 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
tony1975
преди 12 години
Какво стана с протокола от ОСА? Всички явно са на лот 2(вкл. и ДВИ) и нямат време да информират инвеститорите!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
Melani2
преди 12 години
Покачване,браво...Капитализирай,капитализирай;)))))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още