IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Валидността на поръчките на БФБ-София ще се удължи четири пъти до 360 дни

С актуализацията на платформата за търговия Xetra, ще има и възможност за автоматично одобрение на сделките извън регулиран пазар

15:04 | 22.06.12 г. 3
Автор - снимка
Редактор
Валидността на поръчките на БФБ-София ще се удължи четири  пъти до 360 дни

Валидността на поръчките на БФБ-София ще се удължи 4 пъти от сегашните до 90 на до 360 календарни дни, съобщи БФБ-София.

Това ще стане със следващата актуализация на платформата за търговия Xetra до версия 13 (Xetra Release 13.0) и ще е факт от 26 ноември 2012 г.

Друга функционална промяна е по отношение на сделките, сключвани извън регулиран пазар, като ще бъде предоставена възможност на членовете освен за ръчно, така и за автоматично одобрение на сделки на ниво определени инструменти или групи от инструменти.

Също така, като предпазна мярка ще бъде заложено определяне на максимален размер на сделката. Така предоставените възможности ще се отнасят и за отмяна на вече сключени сделки до края на Post-trading фазата на съответната търговска сесия.

За горните промени ще бъдат подготвени съответните изменения на правилника на БФБ-София АД, респективно ще бъде заявено издаването на одобрение от Заместник-председателя на КФН, ръководещ управление „Надзор на инвестиционната дейност“.

Актуализацията до версия 13.0 е задължителна, като в противен случай съответният борсов член ще загуби достъп до системата за търговия.

От 18 юни 2012 г. официално работи системата за електронна кореспонденция на БФБ-София АД, наречена E-Corr. След проведени тестове тя обслужва цялата изходяща кореспонденция на БФБ с членовете й във връзка с осъществената търговия, членството в Борсата и надзорната дейност. Достъпът до системата е чрез защитена интернет връзка и се осъществява с универсален електронен подпис.

Системата E-Corr е част от глобалната инициатива на БФБ за намаляване на екологичния й отпечатък. „Надяваме се в близко бъдеще цялата входяща и изходяща комуникация с членовете да се осъществява по електронен път, а на по-късен етап бихме желали да преминем към изцяло електронна кореспонденция и с листваните компании“, съобщиха от БФБ-София.

От 2 юли 2012 г. борсовата сесия на БФБ-София ще продължава от 10 до 17 ч., вместо сегашния диапазон на търговия от 9:30 ч. до 13:45 ч.

Свързани компании:

Българска фондова борса АД /БФБ/(BSE)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:42 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още