IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Всички права на Капман Грийн Енерджи Фонд са използвани и няма да има аукцион

Размерът на емисията е 2 млн. лв., като тя ще се използва за инвестиции в покривни соларни инсталации

11:17 | 21.06.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Всички права на Капман Грийн Енерджи Фонд са използвани и няма да има аукцион

Търговията с права на Капман Грийн Енерджи Фонд АД приключи на 18 юни 2012 г., като до крайния срок (20 юни) всички права са заявени за използване, съобщи дружеството. Затова няма да има аукцион за неизползваните права на 27 юни 2012 г. Размерът на емисията е 2 млн. лв.

„Това е първото увеличение на капитала от няколко години насам, което успява да фокусира интереса на инвеститорите на Българска фондова борса – София АД в период на изключително тежка финансова и икономическа криза", заяви Николай Ялъмов, представляващ изпълнителен член на СД на Капман Грийн Енерджи Фонд АД в съобщение до медиите.

"Кредитът на доверие, който ни гласуват всички блокирали права инвеститори, в това число институционални, юридически, а също и физически лица, още повече повишава мотивацията ни Капман Грийн Енерджи Фонд АД да бъде публично дружество еталон за прозрачност и коректност, както и да следва най-добрите практики по отношение на корпоративното управление“, каза той.

Крайната дата за заплащане на акциите от емисията е 12 юли 2012 г. Тогава ще стане ясен окончателният резултат от публичното предлагане, а именно какъв процент от максималните 2 млн. лв. са записани.

„Междувременно дружеството започва втора фаза на проекта, в която е предвидено търсенето на подходящи покриви за изграждане на покривни соларни инсталации. Основният фокус за инвестиране на средствата, събрани чрез увеличението на капитала, е изграждането на малки соларни инсталации до 30kW. Очакванията са те да бъдат изграждани от малки и средни български фирми, както и частни лица, които търсят по-добра доходност за вложенията си.

За едно семейство и домакинство инвестирането във фотоволтаична система ще значи алтернатива на депозита, която се характеризира с по-добра доходност. На практика такива инвеститори ще бъдат привилегировани, тъй като лесно ще получават допълнително финансиране поради по-добрия си профил“, смятат от Капман Грийн Енерджи.

Финансиране на малки фотоволтаични системи ще предоставя дъщерното дружество на Капман Грийн Енерджи Фонд АД – Капман Солар Инвест ЕООД.

Според данни на Капман Грийн Енерджи Фонд АД инвестиция в соларна инсталация от 17 000 лева ще се изплаща за период от 7 години и ще носи годишен приход от продажбата на енергия в размер на 2 800 лв.

Финансирането и инсталирането на соларни модули ще се извършва в партньорство с водещ в областта европейски доставчик – австрийската Алпине Енерджи Остеррайх Гмбх. От дружеството гарантират кратък срок на реализация на проектите, възможност за разсрочено изплащане на съоръженията, както и липса на обезпечение за финансирането.

Свързани компании:

Капман Грийн Енерджи Фонд АД - права 2012(C4P4)

КМ Грийн Енерджи Фонд АД(CGRN)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:28 | 12.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още