IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БФБ очаквано разпредели цялата си печалба за 2011 г. като дивидент

На акция се падат по 0,048 лв. бруто, като изплащането ще започне до три месеца

22:16 | 20.06.12 г.
Автор - снимка
Създател
БФБ очаквано разпредели цялата си печалба за 2011 г. като дивидент

На проведеното в сряда редовно Общото събрание на акционерите на "Българска фондова борса – София" АД е било взето единодушно решение цялата печалба за 2011 г. да се разпредели като дивидент, съобщи борсата.

Такова бе предложението на Съвета на директорите. Нетната печалба за миналата година е в размер на 314 хил. лв., т. е. на акция се падат по 0,04772 лв. брутен дивидент. 

В съответствие с Правилника на Централен депозитар АД, дивидентът ще се изплаща както следва: за акционерите, имащи открити клиентски сметки при инвестиционни посредници - чрез съответния инвестиционен посредник; за акционерите без сметки при инвестиционни посредници - чрез клоновете на "Банка ДСК" ЕАД в страната.

Изплащането на дивидента ще започне в тримесечен срок от датата на провеждане на Общото събрание, на което е взето решението за изплащане на дивидент, т.е. не по-късно от 20 септември.

Свързани компании:

Българска фондова борса АД /БФБ/(BSE)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:45 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още