IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

КФН си търси нова сграда в центъра

Срокът на договора трябва да е между 5 и 10 години, а сградата да е в близост до НС, МС, БНБ, Президентството и други държавни учреждения

12:38 | 12.06.12 г. 2
Автор - снимка
Редактор
КФН си търси нова сграда в центъра

Комисията за финансов надзор набира оферти във връзка с евентуалното сключване на договор за наем на административна сграда, подходяща за нуждите й, се казва в съобщение на регулаторния орган.

Търсената площ е не по-малко от 3 200 кв. м. при цена не повече от 52 920 лв. с ДДС месечно. Годишният разход за наем е до 635 040 лв. с ДДС.

Срокът на договора за наем трябва да е не по-кратък от 5 г. и не по дълъг от 10 години. Сградата трябва да е в центъра на София, в близост до Народното събрание, Министерски съвет, БНБ, Президентството и други държавни учреждения.

Трябва да разполага с достатъчно площ, която да позволява обособяване на самостоятелни кабинети на ръководния състав.

Преди години КФН се помещаваше и в държавни сгради и съответно не плащаше наем. През 2005 г. финансовият надзор беше буквално изритан от сградата на пл. Св. Неделя 6 в София, като сградата бе дадена на Министерството на държавната политика при бедствия и аварии с министър Емел Етем. Преди това надзорът се помещаваше и на ул. Врабча 23, но през 2002 г. там беше поместена централата на партията НДСВ.

Писмени оферти от кандидат наемодатели могат да се подават в сградата на КФН на ул. Шар планина 33 (където КФН е наемател) до 30 юни 2012 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:15 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
blago72
преди 12 години
Защо тази комисия още не е затворена?Какви 3200 кв.м,, как може да има толкова служители...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
sasho7777
преди 12 години
strahotno...i sgradata na rakovski si tursi naematelsega e momenta tazi multifunkcionalna sgrada da vleze v exploatacia.evroparlamenta i bez tova dostatu4no se zabavi...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още