IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Софарма със спад на продажбите от 2% за май

Износът се запазва на нивата от миналата година, но вътрешният пазар отчита намаление със 7% на годишна база

18:06 | 05.06.12 г. 8
Автор - снимка
Редактор
Софарма със спад на продажбите от 2% за май

Софарма АД отчита спад на продажбите с 2% на годишна база през май 2012 г., съобщи дружеството чрез БФБ-София.

Износът се запазва на нивата от миналата година, но вътрешният пазар отчита намаление със 7% на годишна база през май.

Приходите от продажби през първите пет месеца на годината се повишават с 1% на годишна база, в това число спад с 13% на вътрешен пазар и увеличение с 6% на продажбите за износ.

Софарма АД отчете ръст от 7% на годишна база в консолидираната си печалба за първото тримесечие на 2012 г. до 11,3 млн. лв.

Подобрението бе въпреки спада на неконсолидираната печалба с 19% до 8,44 млн. лв. за първото тримесечие на 2012 г.

Консолидираните данни показват ръст на продажбите с 5,4% на годишна база до 174,3 млн. лв. за първата четвърт на 2012 г., докато неконсолидираните - намаление с 0,9% до 56 млн. лв.

Акциите на Софарма АД поевтиняват с 46% на годишна база до 2,314 лв. за брой и 305 млн. лв. пазарна капитализация. През периода е разпределен и брутен дивидент от 0,085 лв. на акция.

Свързани компании:

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:11 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

8
rate up comment 0 rate down comment 0
vembata
преди 12 години
Понеже спомена ЕВРОЗОНАТА искам да подчертая че Софарма не е толкова зависима от ЕС и поради тази причина се вдъхновявам защото вършее в АЗИЯ и бившите социалистически страни та не ме притеснява нищо, а за лекарства нямам вина и самата държава явно изпълнява ролята си неадекватно като контролен орган
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 0 rate down comment 0
aleksandyr_kah
преди 12 години
До коментар номер 3 от "vembata": Ти, приятелю, като инвеститор в Софарма по-скоро трябва да се притесняваш от факта, че компанията богатее на гърба на бедния и изстрадал български народ. Просто не можеш да ме убедиш, че цените на лекарствата им са евтини или нормални. Щом си лягаш с чиста съвест - евала ти за спокойствието, а баба ми още да се чуди от де пари за лекарствата за кръвно...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 1 rate down comment 5
mila jovanovna
преди 12 години
Дава работа на много хора, но не им предлага особено качествени условия на работа великата Софарма. Имам няколко познати, които като видяха за какво става въпрос, гледаха да си тръгнат колкото може по-скоро. Редовно прецакват със заплатите, възползват се от безработицата и факта че повечето хора нямат избор и ги изстискват до последно. Сега относно търгуването на Софарма - доста слабичко се представя на борсата. Обратното изкупуване на акции беше голям цирк. Спекулации не липсваха.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 1 rate down comment 3
ico_prok
преди 12 години
"Софарма АД отчита спад на продажбите с 2% на годишна база през май 2012 г., съобщи дружеството чрез БФБ-София." Ооо защо така? Какво се случи? Донев е пропуснал да изпере някоя лев пак ли? Сигурен съм, че ще навакса
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 4
qsnovidka
преди 12 години
Тя инвестицията ти е напът съвсем да се стопи,а пазарите на които изнася Русия.Украйна,Сърбия и региона кризата ги удари лошо и ще имат сериозни проблеми,а факта,че произвежда генерици където конкуренцията е огромна,а нормата на печалба доста ниска също не говорят добра за бъдещите и приходи и печалба,така че не виждам причина да си толкова спокоен.Да не говорм,че само едни Господ знае как ще се развие ситуацията с Еврозоната и какво ще последва от това.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 4
vembata
преди 12 години
Аз като инвеститор в "Софарма" АД не се притеснявам за приходите на компанията защото дейността и е вечна а особен факт е непрекъснатото развитие и не само защото строи нов завод за 70 милиона, но и защото е от големите фирми даващи работа на много хора в България и навън. Какво по хубаво от компания която експортира стоки?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 5
FINTA
преди 12 години
Спокойно бе, сезонно е :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
atanasovg
преди 12 години
Тепърва ще и спадат приходите на Софарма от вътрешния пазар,ако министъра въведе обещаното сравнение на цените които плаща касата не само със страните членки на ЕС,но с всички страни в Европа,както и ако търговете се върнат да се правят централизирано от министерството,за да се постигат по-ниски цени.А и въпреки,че фармацевтичния сектор е устойчив по време на криза,тя също започна да оказва влияние върху приходите,неизбежно е.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още