IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Медика е гласувала по-голям от планирания дивидент

Разпределената сума е 0,15 лв. брутно на акция, или с 22% повече от предварително обявените намерения

18:00 | 29.05.12 г. 5
Автор - снимка
Редактор
Медика е гласувала по-голям от планирания дивидент

Медика АД е гласувала по-голям от планирания дивидент, показва уведомление на компанията, публикувано чрез БФБ-София. Общата сума за дивидент на фармацевтичната компания е 1 510 303,50 лв.

Разпределената сума е 0,15 лв. брутно на акция, спрямо намерения за 0,123 лв. на ценна книга, или с 22% повече. Дивидентът е гласуван на проведеното днес общо събрание на акционерите.

От коментар на Императорът във форума на Investor.bg стана ясно, че на събранието е присъствал Огнян Донев, изпълнителен директор на Софарма АД.

Основен акционер в Медика АД е Доверие Капитал АД с дял от 83,49%, а с 10,13% е Софарма АД. Основен акционер в Доверие Капитал АД е Доверие обединен холдинг, където Софарма е основен голям акционер.

Предстоят общи събрания за разпределяне на дивидент на Софарма АД, Софарма Трейдинг АД и Унифарм АД, като обявените намерения са за съответно 0,05 лв./акция, 0,15 лв./акция и 0,15 лв./акция.

Сега инвеститорите в тези три дружества ще се питат, дали увеличеният дивидент при Медика АД ще бъде последван от увеличен (спрямо обявеното в поканите) дивидент и при другите 3 дружества.

Медика АД отчита 16% ръст на продажбите на годишна база до 1,64 млн. лв. за април 2012 г., съобщи дружеството чрез БФБ-София.

Повишението се дължи основно на увеличените с 37% продажби на фармацевтични продукти, които бележат ръст, както на вътрешен пазар така и за износ.

Така делът на фармацевтичните продукти в общите продажби за месеца нараства до 44%. Сериозен ръст бележат продажбите за вътрешния пазар (+39%), благодарение на по-големи продажби както на аптечен, така и на болничен сегмент.

Свързани компании:

Унифарм АД(59X)

Софарма Трейдинг АД(SFT)

Медика АД(5MA)

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:05 | 29.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

5
rate up comment 0 rate down comment 0
DartVador
преди 12 години
Айде! поредния бот, завършил клюкарстване в НБУ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 0 rate down comment 2
didko_234
преди 12 години
И кое му е бравото бе хора? Донев е намислил поредната си далавера и иска да източи повече пари по този начин. От край време си ги върти тези неща, така че ситуацията въобще не е розова.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 0
tony1975
преди 12 години
Добре бе пич, колко акции имаш тука че само ги хвалиш? Я си кажи, а?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
Императорът
преди 12 години
Браво я - г-н Донев предложи това.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
tony1975
преди 12 години
браво!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още