IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Еврохолд подновява опцията за емитиране на облигации за общо до 150 млн. евро

Ако бъде гласувана, опцията ще залегне в устава на дружеството и ще бъде с валидност от 5 години

13:34 | 29.05.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Еврохолд подновява опцията за емитиране на облигации за общо до 150 млн. евро

Акционерите на Еврохолд България АД ще гласуват за промяна в устава, овластяваща Управителния съвет да издава облигации с обща номинална стойност от 150 млн. евро, гласи поканата за общото събрание на акционерите, свикано за 29 юни 2012 г.

Облигациите за 150 млн. евро, могат да бъдат издавани на една или повече части. Опцията ще бъде с валидност от 5 години след вписването на промените в устава в Търговския регистър.

И в момента Еврохолд България има подобна опция в устава си, но тя е приета през 2007 г. и скоро ще изтече 5 годишната й валидност.

Акционерите също така ще гласуват рутинни точки за редовно годишно общо събрание, като приемането на отчети например.

Предлага се 10% от печалбата за 2011 г. да бъде отнесена във фонд резервен, а другите 90% - в неразпределена печалба. Печалбата за миналата година е 13,9 млн. лв., като 12,56 млн. лв. от нея идва от отписване на данъчен пасив.

Акционерите ще гласуват и за промяна в състава на Надзорния съвет, като на мястото на Димитър Стоянов Димитров се предлага Ради Георгиев Георгиев.

Акциите на Еврохолд България АД поевтиняват с 9% за последните 12 месеца до 1,10 лв. за брой и 140 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

Еврохолд България АД(EUBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:50 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още