IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Как изглежда строящият се нов завод на Софарма в София

Вижте снимки на предприятието, в което фармацевтичната компания инвестира 70 млн. лв.

16:50 | 22.05.12 г. 9
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Строящият се завод на Софарма в кв. Илиянци в София.<em> Снимка: дружеството</em></p>

Строящият се завод на Софарма в кв. Илиянци в София. Снимка: дружеството

Новият завод на Софарма АД в гр. София ще бъде готов със всички разрешителни през октомври 2012 г., заяви изпълнителният директор Огнян Донев, по време на среща с инвеститори през миналата седмица.

„Той е най-голямата инвестиция, която осъществяваме в новата история на Софарма и е един от факторите да не разпределим 60% от печалбата като дивидент за 2011 г.“, сподели Донев.

Във връзка с проявен интерес от tony1975, коментатор в Investor.bg, от Софарма АД изпратиха до него и до редакцията на Investor.bg три снимки от строителната площадка, които публикуваме в галерията.

Как изглеждаше строителната площадка преди година и половина можете да видите от тогавашните снимки, както и от видеоматериала на Investor.bg.

Официалният старт на строителството на новия завод започна на 9 декември 2010 г., като откриването бе направено от премиера Бойко Борисов.

Новия завод за твърди лекарствени форми на Софарма се намира на ул. Илиенско шосе в София. Инвестицията е за 70 млн. лв. върху разгъната застроена площ от 20 000 кв. м, като ще осигури 420 работни места. Предвижда се в завода да се произвеждат 4 млрд. таблетки годишно, като гамата ще включва над 100 лекарствени продукта.

Свързани компании:

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:44 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

9
rate up comment 2 rate down comment 0
faith no more
преди 12 години
На тебе не ти е лесно,а си взел да пишеш коментари е Инвестор! Правиш ли разлика в добавената стойност за икономиката от производството на оригинални лекарства,които са доста скъпи и сложни за разработка и това да изчакаш да му изтече патентния период и ти да го изкопираш,защото си достатъчно ***,че да не можеш да си направиш собствени такива? И как да стане да имаме високотехнологична и конкурентна икономика,като произвеждаме само ишлеме? Евтини генерици има достатъчно със и без този завод на Донев,така че не ми обяснявай каква е ползата за Здравната каса,ами обясни каква ще е ползата,ако има конкуриращи се частни здравни каси? Но такива дежурни по форум като теб,какво ли разбират,че да им говориш и по-полека с квалификациите,компренде?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 0 rate down comment 1
Fiscalist
преди 12 години
Абе лузъри, кво пискате?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 1 rate down comment 1
FINTA
преди 12 години
Tикво ***, цитирам:По своята същност генеричните лекарства са същите като оригиналните лекарства. Оригиналният продукт е първата версия на едно лекарствено вещество, а генеричното лекарство е същият продукт, който се въвежда на пазара след изтичането на патентния период. Основната отличителна черта е тази, че генеричните лекарства струват само малка част от стойността на оригиналния продукт, което е добра новина както за държавните здравни фондове, така и за пациентите.-----------------------------------------------------------------------------------------------------------Или за *** като тебе: Във всички лекарства има едно и също, само името му е разлинчо, капиш?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 4 rate down comment 1
faith no more
преди 12 години
А аз ще му кажа браво на другаря Донев,когато започне да строи заводи за оригинални лекарства,а не за генерици и да произвежда нещо с добавена стойност,иначе ще си останем държавата на ишлемето.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 2 rate down comment 2
FINTA
преди 12 години
Браво!!! Най-накрая някой строи завод, а не МОЛ!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 0
sisunka_a
преди 12 години
Предполагам, че и на този завод лентичката ще му резне Борисов, както стана и с кулите на Донев. Все пак огромна заслуга за това има нашият премиер слънце, без чиято опека фармацевтичния октопод не би намерил толкова благодатна среда за развитие...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 2
klinkerhoffen
преди 12 години
Няма дивиденти, ама има завод. Дано и да има пазар за илачите, защото ако със същите темпове продължи източването на здравните ни вноски и имайки предвид влошаващия се здравен статус на население, скоро за Донев няма да има пазар у нас, още по-малко кой да му спонсори дъмпинга в съседните държави, тъй като българинът вече спокойно може да бъде обявен за изчезващ вид...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 1
tatalakya
преди 12 години
Радвам се, че скъпата инвестиция върви по план и скоро над 400 човека ще намерят препитание, но как се строят такива грандиозни заводи си остава загадка. Или не точно. Когато през 2010 в основите на новостроящото се предприятие бе положен метален орнамент с хапче аналгин в него, трябваше да изминат две години, за да разберем, че именно простото лекарство е докарало милиарди на фирмата, която е търгувала този цяр у нас с тройна надценка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 4
orela876
преди 12 години
Явно доста парички е изпрал Донев, за да построи такъв завод. Не се е спирал с далаверите и виждаме, че готви нови и нови. Държавата трябва спешно да вземе мерки срещу него.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още