IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БФБ предлага цялата й печалба за 2011 г. да се разпредели като дивидент

За заместник председател на Арбитражния съд към БФБ-София се предлага да бъде избран Георги Бахнев Георгиев, на мястото на Камен Михов

15:28 | 11.05.12 г.
Автор - снимка
Редактор
БФБ предлага цялата й печалба за 2011 г. да се разпредели като дивидент

Съветът на директорите на БФБ-София АД предлага цялата печалба за 2011 г. в размер на 314 150,51 лв. да бъде разпределена като дивидент, гласи поканата на свиканото за 20 юни 2012 г. общо събрание на акционерите.

Предложеният брутен дивидент на една акция е 0,04772 лв., което при последна цена за акция на пазарния оператор от 2,6 лв. прави дивидентна доходност от 1,84%.

От акционерите физически лица ще бъде удържан данък дивидент в размер на 5%. Дивидентът ще бъде изплатен в тримесечен срок от датата на провеждане на общото събрание. Половината сума ще отиде в българската държава, тъй като тя е основен собственик с малко над 50%.

Акционерите на БФБ-София ще гласуват за избор на Георги Бахнев Георгиев, като заместник председател на Арбитражния съд към БФБ-София, на мястото на Камен Михов.

Останалите точки от дневния ред са рутинните за редовно годишно общо събрание на акционерите, включително одобрение на отчети и доклади.

Продажбите на БФБ-София намаляха с 18% за първото тримесечие на 2012 г., а загубата се увеличи до 97 хил. лв., спрямо 68 хил. лв. за същия период на миналата година.

БФБ-София АД и Централен депозитар АД са в процедура по приватизация в пакет, като и двете са мажоритарна собственост на българската държава, включително чрез участието на БФБ-София в капитала на Централен депозитар.

Акциите на пазарния оператор поевтиняват със 7,5% за последните 12 месеца до 2,6 лв. за акция и 17 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

Българска фондова борса АД /БФБ/(BSE)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:50 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още