IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Централните депозитари на България и Румъния ще си сътрудничат

Споразумението ще бъде подписано на 15 май в столицата в присъствието на ръководители на фондовите борси в София и Букурещ

15:29 | 10.05.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Централните депозитари на България и Румъния ще си сътрудничат

Централните депозитари на България и Румъния ще подпишат споразумение за сътрудничество на 15 май 2012 г., съобщи БФБ-София.

Спразумението ще бъде подписано от Иван Димов, изпълнителен директор на Централен депозитар АД и от Адриана Танасою, изпълнителен директор на румънския депозитар.

На подписването ще присъстват Васил Големански, член на СД на ЦД АД и изпълнителен директор на БФБ-София, Иван Такев, изпълнителен директор на БФБ-София и Лучиан Ангел, председател на Съвета на директорите на Букурещка фондова борса.

Представителите на румънския и българския фондови пазари ще представят виждането си за развитието на капиталовите пазари в региона и ползите от партньорството между двете борси.

На 21 май 2012 г. акционерите в Централен депозитар АД ще гласуват за избора на Такев, Големански, Апостол Апостолов и Ангел Рабаджийски, за членове на СД.

През ноември 2011 г. стана ясно, че българско дружество е в напреднал стадий за листване и на борсата в Букурещ. За двойното листване в София и Букурещ е необходима връзка между двата депозитара.

БФБ-София и Централен депозитар са в процедура на приватизация в пакет, като и двете са мажоритарна собственост на българската държава.

Свързани компании:

Българска фондова борса АД /БФБ/(BSE)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:14 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още