IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акция на седмицата - София-БТ

Дружеството оглави по ръст компаниите от индекса BG40 след силен тримесечен отчет

08:30 | 05.05.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Акция на седмицата - София-БТ

Книжата на София-БТ АД бяха избрани от екипа на Investor.bg за победител в тазседмичното издание на рубриката "Акция на седмицата".

Акциите на тютюневата компания поскъпнаха с 15,7% в кратката търговска седмица, оглавявайки по ръст дружествата от широкия борсов индекс BG40.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Книжата на София-БТ поскъпват с 41% за последните три месеца, а за последната година са с минимално повишение от 1%.

Миналия петък (след края на сесията) компанията оповести резултатите си за първото тримесечие на годината, които показаха 54% ръст на продажбите на годишна база до 51,6 млн. лв. и 4,5 пъти увеличение на печалбата до 4,9 млн. лв.

През миналата година София-БТ реализира 29% ръст в продажбите до 175 млн. лв., но печалбата спадна с 44% до 5,4 млн. лв. Печалбата за четвъртото тримесечие на 2011 г. бе 1,8 млн. лв. при ръст на продажбите с 49% на годишна база до 56 млн. лв.

През седмицата в 11 сделки на борсата се изтъргуваха 830 акции на компанията за близо 39 хил. лв. при средна цена от 46,79 лв. за брой.

10 от сделките бяха в сряда (първата сесия за изминалата седмица след празниците), а седмичната търговия по позицията приключи със сделка в петък на цена от 48 лв. за акция.

Сумарната печалба на Булгартабак холдинг и дъщерните му дружества в Благоевград, София и Плевен се увеличава шест пъти на годишна база до 14,4 млн. лв. за първото тримесечие на 2012 г., като продажбите се увеличават с 43% на годишна база до 138 млн. лв., показаха изчисления на Investor.bg на база неконсолидирани данни, т.е. без да са извадени вътрешногруповите сделки, както и делът на малцинствените участия.

Материалът е с аналитичен характер и не представлява препоръка за вземане на инвестиционно решение.

Още по темата:
Вече частният Булгартабак холдинг увеличи печалбата си шест пъти
София-БТ изпревари Благоевград-БТ по продажби 
Булгартабак холдинг учреди търговско дружество в Дубай 
Булгартабак се стреми към връщане на позициите си на руския пазар
Булгартабак холдинг с 88% спад на печалбата до едва 2 млн. лв. за 2011 г. 
 

Свързани компании:

София-БТ АД(3JU)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:39 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още