IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Химимпорт запазва печалбата, очаква се продажбата на държавните акции в него

Печалбата е формирана изцяло от положителни разлики от операции с финансови активи и инструменти

10:27 | 27.04.12 г. 1
Автор - снимка
Редактор
Химимпорт запазва печалбата, очаква се продажбата на държавните акции в него

Химимпорт АД отчита минимален ръст на печалбата си от 0,9% на годишна база до 21 млн. лв. за първото тримесечие на 2012 г., показва неконсолидираният отчет на дружеството, публикуван чрез БФБ-София.

Печалбата е формирана изцяло от положителни разлики от операции с финансови активи и инструменти, които са за нетно 19,8 млн. лв. за първото тримесечие на 2012 г., което е ръст с 6,9% на годишна база.

На фона на понижаващия се SOFIX, с 6,6% от началото на 2012 г., възниква въпросът в какви финансови активи и инструменти е инвестирал холдинга, за да отчете тази печалба.

От началото на годината щатският индекс S&P500 се повишава с около 15%, такива са тенденциите и на пазарите в Западна Европа, затова може би Химимпорт е инвестирал на развитите пазари.

От отчета така или иначе не става ясно откъде идват печалбите от финансови инструменти, нещо което всички инвеститори у нас биха искали да знаят, за да печелят и те по този начин.

През седмицата Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол обяви, че държавното дружество Консолид комерс ще продаде дела си от 704 276 акции (близо 0,5%) в капитала на Химимпорт АД чрез Централизиран публичен търг.

За последните 12 месеца обикновените акции на Химимпорт АД поевтиняват с 63% до 1,25 лв. за брой и 188,7 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

Химимпорт АД(CHIM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
BOBAN1
преди 12 години
Марияне,защо не зададеш въпросите към Одитора на Химимпорт.Мисля,че там ще получиш отговор на въпроса,който си задал.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още