IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Димана Ранкова подаде оставка като заместник-председател на КФН*

Мотивите за оставката не са обявени, като неин заместник трябва да бъде избран от Народното събрание

11:22 | 24.04.12 г. 6
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Димана Ранкова. <em>Снимка: Личен архив</em></p>

Димана Ранкова. Снимка: Личен архив

Димана Ранкова е подала оставка като заместник-председател на Комисията за финансов надзор, потвърди тя пред Investor.bg.*

Ранкова уточни, че вече има предложение за преминаване на друга длъжност. На въпрос на Investor.bg дали е получавала бонуси, тя отговори, че "от началото на мандата през юли 2010 г. досега не съм получавала допълнителни възнаграждения извън заплатата ми и това е лесно проверимо, включително и в хода на проверката на АДФИ, а за другите членове на КФН или ръководни лица - не зная, трябва да ги питате. Смятам, че когато пазарните участници са крайно затруднени раздаването на подобни възнаграждения е недопустимо".

По-рано информацията за оставката бе потвърдена за Investor.bg от запознати източници. Оставката е депозирана в Народното събрание, което трябва да избере неин заместник. Информацията бе разпространена и в днешния брой на печатна медия.

От пресцентъра на КФН заявиха, че нямат официален коментар по случая, като повече информация може да бъде получена от Народното събрание.

Ранкова бе избрана за заместник председател на КФН, ръководещ управление Надзор на инвестиционната дейност на 15 юли 2010 г. Мандатът й беше 5-годишен, като тя остана на позицията по-малко от две години.

Мотиви за напускането не се съобщават, но според запознати тя е обмисляла напускането си отдавна, почти от момента на избирането си в настоящия състав на комисията, като се споменават причини, свързани с работната среда в КФН, включително несъгласие с водени политики.

 Димана Ранкова е завършила юридическия факултет на СУ „Климент Охридски” – специалност „Право”. През 1995-1996 г. е стажант–съдия при Софийски окръжен съд и стажант в адвокатска кантора. От 1996 до 2001 г. работи в Комисията по ценни книжа и фондовите борси като главен експерт в отдел „Правен”, а в последствие като началник отдел „Нормативна уредба” на Държавната комисия по ценни книжа.

От май 2001 г. до март 2003 г. е член на Държавната комисия по ценни книжа. Със създаването на КФН през март 2003 г. Димана Ранкова влиза в първия състав на комисията и е избрана за заместник-председател, ръководещ управление „Надзор на инвестиционната дейност”.

От ноември 2009 г. до юли 2010 г. е  член УС на Българска банка за развитие, а от декември 2009 г. до юли 2010 г. е председател на СД на проектна компания нефтопровод „Бургас – Александруполис”.

*Актуализирано в 13:30 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:52 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 6 rate down comment 0
naso_fr
преди 12 години
бяга превантивно, и там ще се гърми скоро
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 6 rate down comment 0
msimov
преди 12 години
Това което каза е така. Но точно тая оповести поне малко повече информация когато почнаха глупостите в Холдинг Пътища.КФН не може да ни защити от мажоритарите по никакъв начин.Иначе заслужават смяна щото определено КФН са големи мърди и наистина при нарушения се чудят как да отбият номера и накрая предимно абсолютно нищо не правят. От личен опит го знам.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 6 rate down comment 0
cokrat1
преди 12 години
Не била зле. Грешиш "брато"....беше много зле....познавам я от 2002 година. Тя не правеше нищо сериозно докато течеше първия и мандат на член на КФН за защита на инвеститорите. Лично съм подавал сигнали за драстични нарушения на СД на фирма...нищо не провериха ....бих казал от мързел и некадърност.....може би и от незаинтересованост ....важното е, че не работеше за интересите на инвеститорите. Защищаваше мажоритарите....така, че това е една добра новина....но важно е кой ще я замести разбира се....ха дано е читав човек...и да помисли малко за НЕГОВО ВЕЛИЧЕСТВО БЪЛГАРСКИЯ МИНОРИТАР!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 3
msimov
преди 12 години
Тая не беше толкова зле. Проблемите са в законите ни не толкова в умрелото КФН.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 1
Натрий
преди 12 години
Или хитро се кани да седне на стола на Мавродиев.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
Батя
преди 12 години
Хитро бяга от потъващия кораб на Мавродиев!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още