IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БФБ-София ще проведе среща с инвеститорите на 2 май

На 7 май пък ще се проведе среща с емитентите

10:03 | 24.04.12 г.
БФБ-София ще проведе среща с инвеститорите на 2 май

БФБ-София ще проведе среща с представители на инвестиционната общност на 2 май 2012 г., съобщиха от пазарния оператор. Вече е насрочена и следваща среща с инвеститорите за 31 октомври 2012 г.

Ръководството на борсата ще представи финансовите отчети на дружеството за 2011 г. и първото тримесечие на 2012 г., както и стратегическите насоки в развитието на БФБ-София на предстоящата среща на 2 май.

По време на събитието инвеститорите ще имат възможността да се запознаят с Иво Станков, който е новоизбраният директор „Връзки с инвеститорите” на Българска фондова борса – София АД.

Срещата ще се проведе от 14:30 ч. в хотел Арена ди Сердика в София.

2 май е последен ден за публикуване на отчетите на публичните дружества за първото тримесечие на 2012 г. и ще бъде наситен с много информация.

На 7 май 2012 г. БФБ-София организира конференция с емитентите, отново в хотел Арена ди Сердика в София.

Темата на конференцията е “Подобряване на практиките при разкриване на информация от публичните дружества”.

Конференцията ще обхване различни въпроси, свързани с промените в правилата на борсата, законовите задължения на публичните дружества и емитентите на ценни книжа за разкриване на информация, новите идеи, заложени в „Националния кодекс за корпоративно управление”, решения за повишаване ефективността и качеството на разкриване на информация от публичните дружества и други.

Сделките на БФБ-София намаляха с 53% на годишна база през март 2012 г.

През март Министерството на финансите възложи на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол продажбата на държавния дял от малко над 50% в капитала на БФБ-София, в комбинация с мажоритарен дял в Централен депозитар АД.

От 2 юли 2012 г. търговията на БФБ-София ще започва в 10 и ще приключва в 17 ч., вместо сегашния диапазон от 9:30 до 13:45 ч.

Акциите на пазарния оператор поевтиняват с 9% за последните 12 месеца до 2,58 лв. за акция и 17 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

Българска фондова борса АД /БФБ/(BSE)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:58 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още