IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Никакви корпоративни новини не са в състояние да раздвижат борсата

Предстоящите идната седмица отчети обаче може и да изненадат, отразявайки се краткосрочно върху акциите, коментира Тамара Бечева от Елана Трейдинг

16:41 | 18.04.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Никакви корпоративни новини не са в състояние да раздвижат борсата

Водещият индекс на БФБ – SOFIX, е на практика без промяна (-0,01 пункта) в днешната сесия на ниво от 303,43 пункта при оборот от 121 хил. лв.

BG40 се повиши с 0,4% до 104,35 пункта, BGTR30 отстъпи с 0,1% до 252,16 пункта, а BGREIT нарасна с 1,2% до 62,86 пункта.

„Пазарът остана в празнично настроение и дори институционалните инвеститори липсват. Това постави оборота близо до минималните му нива от около 300 хил. лв.“, заяви за Investor.bg Тамара Бечева*, анализатор в ИП Елана Трейдинг.

„Никакви корпоративни новини не са в състояние да изведат борсата от текущото й състояние. Дори продължаващата стачка и финансовите проблеми в ОЦК-Кърджали не доведоха до постоянен спад на цената на акцията. Следващата седмица предстои публикуването на неконсолидираните отчети за първото тримесечие на 2012 г. Негативните очаквания в следствие на тежката зима вече са отразени, но не изключвам изненади, които да се отразят краткосрочно върху цените по отделни позиции. Сините чипове продължават да са встрани от търговията“, коментира тя.

На пазара на акции на БФБ търговията днес възлезе на 335 хил. лв., като с най-голям оборот бяха Сила Холдинг (+1,4%) – 135 хил., Булгартабак (-0,3%) – 72 хил. и ОЦК (+2,2%) – 33 хил. При още само 3 дружества търговията надвиши 10 хил. лв.

Търгуваха се общо 46 емисии акции, като съотношението печеливши/губещи е 16/18, а при 12 позиции не бе отчетена промяна.

От дружествата с оборот над 5 хил. лв. с най-силен ръст са акциите на ОЦК (+2,2%), а с най-голямо понижение са книжата на ЕМКА (-1,5%).

* Мнението има аналитичен характер и не е препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти.

Пълна информация за протичането на борсовата сесия на БФБ


Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:41 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още