IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ФЗЗ Мел инвест АДСИЦ смени името си на Агроенерджи инвест АДСИЦ

Отпадна крайният срок за съществуване на дружеството, а Съветът на директорите му вече ще се състои от трима членове

22:14 | 12.04.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
ФЗЗ Мел инвест АДСИЦ смени името си на Агроенерджи инвест АДСИЦ

На проведено днес извънредно общо събрание на акционерите на Фонд за земеделска земя Мел инвест АДСИЦ бе гласувана смяна на името на дружеството на Агроенерджи инвест АДСИЦ, е видно от протокола на събранието, публикуван чрез БФБ.

Акционерите са гласували също така за отпадане на крайния срок за съществуване на дружеството и приели то да се счита за учредено с неограничен срок, като съответните промени ще залегнат и в актуализирания устав на компанията.

Било е гласувано единодушно и предложението на основния акционер Вентчър Екуити България ЕАД (представляван от Данаил Каменов) за промени в броя на членовете и състава на Съвета на директорите.

За в бъдеще СД ще се състои от трима членове, като към Гергана Маркова и Карамфила Стоянова се прибавя Паулина Халачева. От Съвета са освободени Светла Боянова, Мария Михайлова и Евгени Янков.

Продажбите на ФЗЗ Мел инвест АДСИЦ (вече Агроенерджи инвест АДСИЦ) през 2011 г. бяха за 14,8 млн. лв., от които 14 млн. лв. на земи и 718 хил. лв. приходи от аренда.

Балансовата стойност на притежаваните земеделски земи към 31 декември 2011 г. е 10,06 млн. лв, като в началото на годината е била 23,67 млн. лв. През годината са продадени земи с балансова стойност 14,86 млн. лв., а са придобити такива с балансова стойност 1,25 млн. лв. Основните продажби са в областите Плевен, Велико Търново, Сливен и Ямбол.

Земите са продадени на цени под балансовата им стойност, както и поради разходите за външни услуги, възнаграждения и други, дружеството отчита загуба от 890 хил. лв. за 2011 г. спрямо загуба от 246 хил. лв. за 2010 г.

Собственият капитал на акция в края на 2011 г. е 1,21 лв., а общият му размер е 33,9 млн. лв. Основните активи, освен земеделските земи за 10 млн. лв., са предоставените аванси за 22,5 млн. лв. и паричните средства в размер на 1,6 млн. лв. 21,8 млн. лв. от предоставените аванси са по договори за покупка на земеделска земя.

Основен акционер е Вентчър Екуити България ЕАД с 98% дял към 31 декември 2011 г. След проведеното търгово предложение по-рано през декември 2011 г. делът бе достигнал 96,69%.

Акциите на ФЗЗ Мел инвест АДСИЦ поевтиняват с 8,6% за последните 12 месеца до 0,70 лв. за акция и 20 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

Агроенерджи Инвест АДСИЦ(AGI)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още