IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Енемона отчита 26,5 млн. лв. приходи от дейността през първото тримесечие

Подписаните нови договори в сферата на Инженеринга и СМД през първото тримесечие на 2012 г. достигат 24,8 млн. лева без ДДС

11:32 | 12.04.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Енемона отчита 26,5 млн. лв. приходи от дейността през първото тримесечие

По предварителни данни за периода януари-март 2012 г. приходите от дейността на Икономическа група Енемона достигат 26,5 млн. лева, се казва в последния Инвеститорски бюлетин на дружеството, публикуван чрез Бюлетин Investor.bg.

За периода януари-март 2012 г. с най-голям относителен дял в  консолидираните приходи от дейността на Икономическа група Енемона са приходите от търговия с ел. енергия, които формират 58% от приходите. На второ място се нареждат приходите от СМД (строително-монтажни дейности) и ЕЕД (договори за енергийна ефективност) с 35%.

Очакванията на ръководството на Енемона са през второто тримесечие на 2012 г. приходите от СМД и ЕЕД да нарастват с изпреварващи темпове спрямо търговията с ел. енергия и да формират над 50% от общите приходи от дейността.

Разликата между предварителните данни и очакваните приходи за Q1 2012 г. се дължи в най-голяма степен на по-малкото признати приходи от СМД и ЕЕД. Причина за това бяха изключително лошата метеорологична обстановка в началото на годината, довела до спиране работа на откритите обекти в България и Германия и по-бавното стартиране на някои от проектите, се посочва в бюлетина.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Подписаните нови договори в сферата на Инженеринга и СМД през първото тримесечие на 2012 г. достигат 24,8 млн. лева без ДДС. През март 2012 г. дружествата от Икономическа група Енемона подписаха девет нови договори в сферата на Инженеринга и СМД на обща стойност 16,37 млн. лева без ДДС. През месеца бе подписан и един нов договор в сферата на енергийната ефективност.

По предварителни данни оставащият обем по подписани договори в строителството на консолидирана база към 31 март 2012 г. достига 147 млн. лева, което е ръст от 12,2% спрямо края на 2011 г. и с 10,5% спрямо края на февруари 2012 г.

Най-голям относителен дял запазват договорите, изпълнявани от Икономическата група в чужбина, формирайки общо над 85% от целия обем. През март 2012  г. нараства делът на договорите с държавни и общински възложители.

Свързани компании:

Енемона АД(E4A)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:06 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още