IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

КФН е забранила продажбата на УД БенчМарк Асет Мениджмънт

Причината е, че кандидат-купувачът Финанс консултинг АД е във влошено финансово състояние

15:16 | 05.04.12 г.
Автор - снимка
Редактор
КФН е забранила продажбата на УД БенчМарк Асет Мениджмънт

КФН е забранила продажбата на 99,99% от капитала на УД БенчМарк Асет Мениджмънт с кандидат купувач Финанс Консултинг АД, показва решение, публикувано в уеб страницата на регулаторния орган.

Причината е, че кандидат-купувачът Финанс консултинг АД е във влошено финансово състояние, като има отрицателен консолидиран собствен капитал от 5,7 млн. лв. за 2011 г.

Влошеното финансово състояние на Финанс консултинг АД се потвърждава и от доклада на банката довереник по втората емисия облигации на дружеството, посочват от КФН.

Според КФН може да се направи извод, че доколкото Финанс консултинг и групата му имат финансови затруднения, заявителят не е в състояние при необходимост да подкрепи дейността на управляващото дружество, което управлява активи в размер на 11,57 млн. лв. и чието финансово състояние също се влошава, т. е. придобиването не би оказало положително влияние върху дейността и финансовото състояние на управляващото дружество.

Затова КФН е поискала междинен отчет към 31 януари 2012 г. Той не е представен и надзорът налага забрана за придобиване на 99,99% от капитала на УД БенчМарк Асет Мениджмънт АД поради непълна информация.

Придобиването на дела от УД БенчМарк Асет Мениджмънт АД е трябвало да стане за сумата от 850 000 лв.

По данни на КФН с по 25% дял в УД БенчМарк Асет Мениджмънт (включително непряко) са Любомир Бояджиев, Веселин Генчев, Владимир Велинов и Ани Карамфилова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:51 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още