IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

И Ар Джи Капитал - 3 АДСИЦ рефинансира емисия облигации

Новите книжа за общо 6,8 млн. евро са 3-годишни с лихва от 10,5% годишно, платима на падежа

11:28 | 23.02.12 г.
И Ар Джи Капитал - 3 АДСИЦ рефинансира емисия облигации

На 21 януари 2011 г. И Ар Джи Капитал - 3 АДСИЦ е издало обезпечени корпоративни облигации при условията на частно предлагане за общо 6,8 млн. евро, съобщи дружеството чрез Бюлетин Investor.bg.

Книжата са 3-годишни с лихва 10,5% годишно, като тя ще бъде платена еднократно на падежа. Обезпечението е с недвижими имоти, собственост на дружеството и/или с парични средства (заместващо покритие). Обезпечението покрива стойността на заема на 250%.

И Ар Джи Капитал - 3 АДСИЦ има право да изкупува не по-малко от 5%, или размер кратен на 5%, от остатъчния размер на облигационната емисия в края на всеки три месеца, считано от издаването на облигацията.

Средствата от облигационния заем ще се използват за пълното погасяване на всички задължения към облигационерите от първата емисия обезпечени корпоративни облигации на дружеството, както и за текущи нужди.

На 12 март 2012 г. падежира облигационна емисия на дружеството за общо 6,514 млн. евро, а поради неликвидността на пазара на незастроени парцели, то не може да си осигури средства за погасяването на дълга, което наложи издаването на нова облигационна емисия.

Продажбата на основния проект на дружеството - този в Стара Загора - се провали през 2011 г. Имаше уговорка за 11 млн. евро без ДДС, но по искане на купувача бе подписан анекс за прекратяване на предварителния договор.

За последните 12 месеца акциите на И Ар Джи Капитал - 3 поевтиняват с 30% до 4,20 лв. за брой и 8,8 млн. лв. пазарна капитализация.

Свързани компании:

И Ар Джи Капитал-3 АДСИЦ(ERG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още